Actualitate

Preşedintele PNL: În acest moment este prematur să discutăm despre alegerile prezidenţiale

Posted on

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, întrebat dacă îl va susţine pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, la alegerile prezidenţiale, că este prematură această discuţie, menţionând că relaţia dintre el şi preşedintele social-democraţilor este una de respect şi nu de prietenie şi că speră ca, prin deciziile pe care le iau împreună, să nu fie nevoie „să se salveze” unul pe celălalt.

„Relaţia dintre mine şi Marcel Ciolacu este una de respect. Nu i-aş spune de prietenie că atunci când vorbim de prietenie înseamnă că este mai mult decât ceea ce facem atunci când ne vedem la Guvern sau în întâlnirile formale. Este absolut important să scoatem în evidenţă faptul că împreună ne-am angajat în această construcţie politică, fiind conştienţi de faptul că România avea nevoie de stabilitate, are nevoie de stabilitate şi are nevoie de responsabilitate. Această construcţie politică în continuare se bazează pe respect şi sper ca, prin deciziile pe care le-am luat şi le vom lua împreună, prin atitudinea fiecăruia dintre noi, să nu fie nevoie să ne salvăm unul pe celălalt”, a afirmat Ciucă, la Antena 3, întrebat dacă l-ar „salva” pe Marcel Ciolacu de la soarta celorlalţi foşti preşedinţi ai PSD.

Liderul liberalilor a adăugat că, dacă această coaliţie rezistă doar pe baza relaţiei dintre cei doi preşedinţi, dacă unul ar avea o problemă, atunci coaliţia nu ar mai exista şi stabilitatea României „s-ar duce pe apa sâmbetei”.

Întrebat dacă PNL îl va sprijini pe Marcel Ciolacu la funcţia de candidat în alegerile prezidenţiale, Nicolae Ciucă a răspuns: „Eu cred că în acest moment este prematur să discutăm despre alegerile prezidenţiale”.

„Apreciez foarte mult faptul că am agreat să avem această comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare. (…) Este rostul opoziţiei să critice pentru că, dacă nu ar critica, nu ar mai fi opoziţie, dar trebuie să vedem în toată această chestiune şi să ne aducem aminte că alegerile europarlamentare nu au prezentat un interes deosebit pentru noi şi prezenţa la vot de regulă a fost de 30% până în 35%. Ori prin această comasare vom ajunge la o prezenţă la vot de 60 – 65%, ceea ce va acorda o legitimare mai consistentă europarlamentarilor noştri şi vom putea să avem cu adevărat o voce în Parlamentul European, în structurile europene”, a explicat liderul PNL.

În context, întrebat dacă el va candida la alegerile prezidenţiale, Nicolae Ciucă a spus că este prematur, dar Statutul Partidului Naţional Liberal prevede că preşedintele partidului trebuie să îşi asume candidatura.

„Dacă nu am comentat despre alegerile prezidenţiale atunci când a fost adresată întrebarea vizavi de candidatura domnului prim-ministru, la mine pot să spun următorul lucru: ne aflăm în aceeaşi stare de anticipare prematură a acestei decizii, dar Statutul Partidului Naţional Liberal prevede foarte clar că preşedintele partidului trebuie să îşi asume candidatura. Ca atare, aşteptăm să vedem ce se întâmplă la alegerile locale, la alegerile europarlamentare. Trebuie să înţelegem cu toţii că, până la urmă, cei care decid ce se întâmplă în viaţa politică din România nu sunt trei persoane, cinci persoane, zece persoane sau două, trei partide politice, ci sunt cetăţenii”, a mai spus preşedintele PNL.

Cele mai citite știri

Exit mobile version