Asigurări

Profitul net al Generali a depăşit estimările în primul trimestru din 2024

Posted on

Foto: iStock

Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a raportat marţi un profit net trimestrial peste aşteptări, datorită contribuţiilor de la toate diviziile, în condiţiile în care segmentul de asigurări de viaţă a revenit la intrări nete pozitive, după un an 2023 dificil, transmite Reuters.

În primul trimestru din 2024, profitul net ajustat s-a situat la 1,12 miliarde de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 979 milioane de euro. Nivelul primelor subscrise a crescut cu 21,4%, la 26,4 miliarde de euro, faţă de previziunea analiştilor de 23 miliarde de euro.

Profitul net ajustat a scăzut cu 9% faţă de primul trimestru din 2023, când cifrele au inclus un câştig unic de capital, legat de vânzarea unor active din domeniul dezvoltării imobiliare, a precizat compania.

Profitul operaţional, un indicator urmărit cu atenţie de pieţe, a urcat cu 5,5%, la 1,9 miliarde de euro, în linie cu estimările.

„Datorită modelului nostru diversificat de asigurări şi gestionare a activelor, dar şi a poziţiei solide a capitalului, suntem în grafic pentru a ne îndeplini toate obiectivele planului din 2024”, a afirmat directorul financiar Cristiano Borean.

Compania lucrează la un nou plan strategic care va fi dezvăluit la începutul anului viitor. Conform noii structuri, care va intra în vigoare de la 1 iunie, Generali va opera ca un grup financiar diversificat concentrat pe diviziile de asigurări şi de gestionare a activelor, se arată într-un recent comunicat al instituţiei.

Cele mai citite știri

Exit mobile version