Tehnologie

Profitul net al Huawei s-a dublat în 2023

Posted on

Foto: iStock

Compania chineză de telecomunicaţii Huawei a declarat vineri că profitul său net pentru 2023 s-a dublat, datorită ofertelor mai bune de produse, relatează CNBC.

Compania a atribuit, de asemenea, profitul mai mare creşterii veniturilor anuale de 9,6%, la 704,2 miliarde de yuani (99,18 miliarde de dolari).

Profitul net a crescut cu 144,5% faţă de anul anterior, la 87 miliarde de yuani (12 miliarde de dolari).

Operaţiunile de înaltă calitate şi vânzările unor afaceri ale grupului au contribuit la profitabilitate, potrivit Huawei.

Compania de telecomunicaţii a revenit pe piaţa smartphone-urilor în 2023, cu lansarea liniştită a telefonului Mate 60 Pro în China, la sfârşitul lunii august.

Recenziile au indicat că dispozitivul oferă viteze de descărcare asociate cu 5G – datorită unui cip semiconductor avansat. Asta în ciuda restricţiilor impuse de SUA din 2019 privind capacitatea Huawei de a accesa tehnologii de vârf de la furnizori americani.

Mate 60 Pro a contribuit la creşterea vânzărilor Huawei în China. În al patrulea trimestru, livrările de smartphone-uri Huawei în ţară au crescut cu 47% faţă de un an în urmă, plasând compania pe locul patru după cota de piaţă, înaintea Xiaomi, potrivit Canalys.

Apple s-a menţinut pe primul loc, cu o creştere de 6% anuală a livrărilor, arată datele.

Veniturile Huawei au crescut cu 0,9% la 642,3 miliarde de yuani în 2022, deoarece compania şi-a stabilizat afacerile într-un an dificil, după o scădere de peste 28% a vânzărilor în 2021. Profitul net în 2022 a scăzut cu 69%, cea mai mare scădere înregistrată vreodată de companie.

Huawei a mai spus vineri că afacerea sa cu soluţii pentru automobile inteligente a înregistrat venituri crescute cu 128,1% faţă de un an în urmă, până la 4,7 miliarde de yuani.

Compania vinde software şi alte tehnologii companiilor auto. De asemenea, a încheiat un parteneriat cu un producător auto pentru marca de maşini electrice Aito.

Huawei a declarat că afacerile sale cu produse de consu, au înregistrat venituri crescute cu 17,3% faţă de anul precendent, până la 251,5 miliarde de yuani în 2023.

TIC a rămas de departe cel mai mare generator de venituri al Huawei, cu venituri de 362 de miliarde de yuani în 2023, în creştere cu 2,3% faţă de un an în urmă. Veniturile din cloud au crescut cu aproape 22% la 55,3 miliarde de yuani.

 

Cele mai citite știri

Exit mobile version