Actualitate

REPER: România are în prezent cu un milion mai puţini tineri decât la ultimul recensământ

Foto: iStock

Reprezentanţi ai REPER, printre care s-au numărat copreşedintele partidului, europarlamentarul Dragoş Pîslaru, precum şi deputatul Cătălin Teniţă, au participat, sâmbătă, la o acţiune stradală prin care au atras atenţia asupra faptului că România are în prezent cu un milion mai puţini tineri decât la ultimul recensământ, precum şi că şomajul în rândul tinerilor a crescut de patru ori în ultimul an.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, organizaţia de tineret a partidului REPER – REPER Youth – a organizat un flashmob în Piaţa Universităţii.

„Am răspuns cu drag invitaţiei tinerilor REPER de a ieşi cu ei în stradă şi a atrage atenţia asupra faptului că peste jumătate din tinerii României trăiesc în mediul rural, dar nu au acces la oportunităţi, despre faptul că tinerii cu dizabilităţi nu sunt consideraţi suficient de abili încât să fie integraţi complet în societate şi de faptul că în ultimul deceniu 100.000 de tineri au plecat din România. În calitate de preşedinte al Comisiei de Muncă şi Afaceri Sociale în Parlamentul European, politicile de şi pentru tineret sunt o prioritate pentru mine şi am depus eforturi considerabile pentru a le oferi programe şi proiecte prin care pot fi sprijiniţi şi se pot dezvolta. Sper ca România să aibă înţelepciunea de a-şi sărbători noile generaţii prin mai multe fonduri, activităţi şi proiecte dedicate lor”, a afirmat europarlamentarul Dragoş Pîslaru, citat în comunicat.

Copreşedinţii REPER Youth, Armand Epurescu şi Tana Foarfă, au motivat şi ei acţiunea stradală.

„Iniţiativa de azi a avut scopul de a le ura un sincer ‘La mulţi ani!’ tinerilor care se aflau de dimineaţă în zonă, de a vedea dacă rezonează cu mesajele noastre de a creşte implicarea tinerilor în politică, de a oferi mai multe programe pentru sprijinirea sănătăţii mintale în rândul tinerilor, de a încorpora educaţia sexuală în şcoli şi de a trăi într-o Românie pro-europeană”, se arată în comunicatul REPER.

Cele mai recente știri

To Top