Actualitate

România are şansa să pună mâna pe 10 miliarde de euro pentru industrie: „Nu ne permitem să mai pierdem”

bani investitii euro
Foto: iStock

Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a confirmat oficial în Parlamentul European că sunt disponibile 77 miliarde de euro, bani europeni nefolosiți de statele membre prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.

Aceşti bani pot fi accesaţi ca împrumuturi la costuri nesemnificative de orice stat membru pentru a extinde investițiile din PNRR.

Europarlamentarul REPER şi negociatorul Mecanismului de Redresare și Reziliență, Dragoş Pâslaru, a obținut clauza prin care banii nefolosiți din Mecanismul de Redresare și Reziliență, de către statele membre ale UE, să fie flexibilizați și să fie accesați de alte state care vor să își extindă planurile de investiții din PNRR.

”Avem șansa istorică de a crea un mini PNRR pentru industria românească. Industria din România poate fi pusă pe picioare dacă Guvernul cere urgent cel puțin 10 miliarde de euro de la UE pentru investiții.

Sunt bani pe care mediul de afaceri îi merită din plin, de la IMM-uri până la marile industrii care se pregătesc pentru provocările viitorului.

Cele mai recente știri

To Top