Tehnologie

Românii, pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online

Foto: iStock

În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi electronice, în ambele cazuri România fiind la coada clasamentului, arată datele publicate marţi de Eurostat.

Cel mai ridicat procentaj de rezidenţi care au declarat că în ultimele trei luni au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite a fost înregistrat în Ţările de Jos (23,5%), Luxemburg (22,2%) şi Irlanda (21,1%). La polul opus se află rezidenţii din Cipru (1,4%), Letonia (2,9%), Bulgaria (3,7%) şi România (4,3%).

Pentru cărţi electronice, în acelaşi an, cel mai mare procent de rezidenţi care au declarat că în ultimele trei luni au cumpărat online cărţi electronice a fost înregistrat în Danemarca (22%), Ţările de Jos (21,6%) şi Irlanda (16,9%). Cele mai mici procente au fost înregistrate în Cipru (0,6%), Bulgaria (2%) şi România (2,2%).

Datele Eurostat arată că Danemarca şi Finlanda sunt singurele ţări membre UE în care mai mulţi oameni au achiziţionat cărţi electronice în număr mai mare decât cărţi tipărite în ultimele trei luni de dinaintea colectării datelor.

Cele mai recente știri

To Top