Actualitate

Romsilva va reîmpăduri peste 340 hectare afectate de calamităţi. Banii vor fi din PNRR

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va reîmpăduri 341,1 hectare afectate de calamităţi, precum doborâturi de vânt, atacuri de dăunători sau fenomenul de uscare, investind peste 18,26 de milioane de lei, fonduri europene accesate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a anunţat, marţi, Romsilva.

Din acestea, 43,93 hectare sunt administrate de Direcţia Silvică Brăila, 55,71 hectare de Direcţia Silvică Argeş, prin trei ocoale silvice, alte 164,7 hectare de Direcţia Silvică Dolj şi 76,76 hectare de Direcţia Silvică Bihor.

Pentru reîmpădurirea acestor suprafeţe calamitate, vor fi utilizaţi circa 1,5 milioane de puieţi forestieri, precizează instituţia, într-un comunicat de presă.

„Menţionăm că, în acest an, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 26 milioane de puieţi forestieri şi va regenera 12.087 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă. Din acestea, 8.102 hectare vor fi regenerate natural, iar alte 3.985 hectare vor fi regenerate artificial, prin lucrări de împăduriri. De asemenea, în fondul forestier de stat se vor efectua lucrări de completări curente în plantaţii pe 2.381 de hectare, precum şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi pe alte 726 de hectare”, se arată în comunicat.

Bugetul alocat în acest an pentru efectuarea tuturor lucrărilor de împăduriri, completări în plantaţii, refaceri a plantaţiilor calamitate, de întreţineri ale plantaţiilor şi a suprafeţelor regenerate natural este de circa 296 milioane de lei.

În ultimii cinci ani, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale şi 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri şi completări, fiind utilizaţi circa 132 milioane de puieţi forestieri, produşi în pepinierele silvice proprii.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, precum şi 12 herghelii de stat.

Cele mai recente știri

To Top