Profil de antreprenor

Sacrificii și dedicare, ingrediente esențiale în rețeta succesului

Posted on

Foto: Hard Taste

De la angajat la antreprenor e un singur pas. Cu acest gând au plecat la drum Paul Bobe și Marian Tudorache acum un an, când au deschis Hard Taste în Ozana, zona de sud-est a Capitalei. După o investiție de 80.000 de euro, multă muncă, sacrificii și multe provocări, cei doi sunt acum convinși că pasul a fost făcut în direcția corectă.

Povestea Hard Taste, un business de familie, a început cu o discuție, cum altfel… în familie. Cei doi fondatori sunt la primul proiect antreprenorial. Înainte de a deschide Hard Taste, Paul Bobe a lucrat pentru un important distribuitor în domeniul HoReCa, iar Marian Tudorache, cumnatul său, avea o experiență de peste 20 de ani de chef în restaurante din România și din străinătate. „La început nu a fost foarte încântat, dar mi-am dorit să nu mai lucrăm pentru alții și într-un final l-am convins, am bătut palma și am trecut la treabă”, dezvăluie Paul.

Din bucătăria construcției unui business

Paul și Marian au folosit experiența acumulată de-a lungul anilor, au pus pe hârtie un business plan calculat cu precizie și au investit tot ce au avut pentru a pune pe picioare Hard Taste. În perioada în care se construia clădirea în care acum gătesc preparate delicioase pentru clienți cei doi și-au păstrat joburile, dar au pus și umărul la treabă. „Când venea betoniera ne luam pauză de la muncă și veneam și supravegheam ce se întâmpla pe șantier”, povestește Paul. „Seara, după ce veneam de la muncă, ne apucam din nou de treabă. Fie că vorbim de săpat, spart , orice era nevoie făceam cu mâinile noastre”, își amintește și Marian.

Fondatorii Hard Taste au inaugurat locația la un an după discuția care le-a schimbat viețile. Au analizat, au construit, au testat și au intrat pe piață cu un meniu internațional, care acoperă tot ce se cere pe piața din România. Și rezultatele nu au întârziat să apară. Au o bucătărie deschisă, astfel încât cei care le trec pragul pot vedea cum mâncarea se gătește fix în fața lor, iar preparatele i-au impresionat pe oameni de la primele comenzi. „Suntem printre puținele localuri din București cu recenzii de cinci stele – toate recenziile sunt de cinci stele”, dezvăluie Paul Bobe. „Am fost și noi impresionați de feedback-ul venit din partea oamenilor. Deși suntem un local de tip takeaway, oamenii sună destul de des să «rezerve mese», sau, când ne vizitează, ne spun că vin din celălalt capăt al orașului să mănânce la noi”, completează antreprenorul.

Hard Taste a devenit, în doar un an, un reper pentru cei pasionați de gust, și chiar dacă le-a fost dificil la început, cei doi spun că nu se vor opri aici. „La început nu știam ce înseamnă să fii antreprenor, eram mai mult angajați în postura de antreprenori, pentru că de acolo veneam. Este o experiență provocatoare, am învățat să ne focusăm și pe părțile bune, și pe cele rele și să le luăm ca atare. Sunt greutăți, dar sunt și multe părți bune, din fericire”, spune Marian. „Am început în doi. Acum suntem cumva copleșiți de aprecierea pe care ne-o oferă clienții și asta ne obligă să menținem aceleași standarde. Afacerea se autosusține, avem o echipă de patru persoane și a venit momentul să investim mai mult în marketing, în branding și, pe viitor, să deschidem încă o locație, să acoperim o zonă și mai mare a Capitalei”, completează Paul.

Cele mai citite știri

Exit mobile version