Tehnologie

Samsung şi-a prezentat propriul AI generativ, Gauss

inteligenta artificiala ai
Foto: iStock

La doar două zile după evenimentul plin de anunţuri legate de inteligenţa artificială organizat de OpenAI, Samsung şi-a prezentat propriul AI, pe care-l numeşte Gauss.

AI generativ dezvoltat de Samsung Research este compus din patru componente: Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code şi Samsung Gauss Image.

Samsung Gauss Language este un model lingvistic, care, la fel ca ChatGPT şi ceilalţi, înţelege limba oamenilor şi răspunde la întrebări.

Tot la fel ca restul chatboţilor, Gauss poate ajuta la scrierea mesajelor, traducerea şi rezumarea documentelor sau a articolelor foarte lungi.

Aşa cum era de aşteptat, Samsung lucrează la implementarea lui Gauss pe propriile dispozitive, de la smartphone-uri la laptopuri.

Celelalte două componente, aşa cum sugerează şi numele lor, ajută programatorii să scrie cod şi generează imagini pe bază de comenzi.

Deocamdată, Gauss este testat intern de compania coreeană, care plănuieşte să integreze modelul lingvistic în smartphone-urile din seria Galaxy S24, care va fi lansată la începutul anului viitor.

Cele mai recente știri

To Top