Energie

Sebastian Burduja: Securitatea energetică a României nu este negociabilă

Posted on

Sustenabilitatea nu înseamnă doar protejarea mediului, ci reprezintă esența unei economii sănătoase și durabile. Într-o perioadă în care lumea se confruntă cu provocări ecologice, economice și sociale, integrarea principiilor sustenabilității în fiecare aspect al economiei devine cheia pentru o dezvoltare economică durabilă și responsabilă. „Securitatea energetică a României nu e negociabilă, oricât de mult vrem să păstrăm standardele de mediu”, spune ministrul Energiei Sebastian Burduja.

„Securitatea energetică a României nu e negociabilă. Oricât de mult vrem să păstrăm standardele de mediu, și chiar le păstrăm, finalmente țara asta are 700 MW în lucru – hidrocentrale cu grad de execuție de 70% până la 98%, în care s-au investit peste 11 miliarde de lei și pe care e datoare să le termine. Sunt și proiecte în care datorită sau din cauza standardelor de mediu am ajustat proiectele pentru a respecta și standardele de mediu, dar să producem și energie. Vorbesc de Răstolița, unde am ponderat capacitatea de producție pentru a respecta normele de mediu locale.

Eu nu am o problemă cu nicio organizație de mediu câtă vreme își servește o cauză într-un mod onest și loial față de interesele statului român. Dacă vorbim de vestigii antice pe fundul Mării Negre la 160 de kilometri în larg, la adâncimi între 100 și 1000 de metri, fix unde a început forajul pentru Neptun Deep am dreptul să îmi pun o întrebare, ca cetățean. De posibilitatea stolurilor să aterizeze în județul Arad unde am planificat cel mai mare parc fotovoltaic, culmea, energie verde, iarăși îmi pun o întrebare. Dacă vorbim de racul de la Bumbești Jiu sau de lostrița de la Răstolița, iarăși îmi pun niște întrebării. Statul român e dator și are tot dreptul ca atunci când în instanță se dovedește rea voință să respecte legea. Cei care au rea-credință să plătească”, a declarat Sebastian Burduja în cadrul conferinței.

Cele mai citite știri

Exit mobile version