Business

Tiny House Festival 2024: investiții inteligente în locuințe de vacanță la cel mai mare festival de travel & living

Posted on

Tiny House Festival, cel mai mare eveniment de travel și living în natură din Europa de Est, revine cu o ediție spectaculoasă la malul Mării Negre. În contextul unui interes crescut pentru locuințele alternative și sustenabile, festivalul aduce împreună peste 20.000 de vizitatori și 40 de unități de cazare inovatoare, de tipul case modulare și extensibile de două sau chiar de trei ori dimensiunea inițială, domuri sau corturi de glamping.

Evenimentul are loc în perioada 22 – 30 iunie, la Vama Veche.

Industria locuințelor neconvenționale a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani, reflectând tendințele pieței de a adopta soluții confortabile, sustenabile și accesibile. În Europa, piața caselor modulare și extensibile este în plină expansiune, cu prețuri de două sau chiar de trei ori mai mari față de alternativele din România. Astfel, Tiny House Festival vine în întâmpinarea acestei cereri cu unități de cazare sau locuire alternative, construite la standarde înalte de calitate, la prețuri dintre cele mai competitive.

Investiții inteligente în case de vacanță, începând cu 6.900 de euro

Casele de vacanță ce vor fi expuse la Tiny House Festival sunt adevărate investiții datorită flexibilității lor. Acestea pot fi relocate și amplasate oriunde sau pot fi închiriate pentru a genera venituri suplimentare. Construite din materiale durabile și respectând normele stricte în construcții, aceste unități oferă un confort remarcabil și un return of investment mult mai rapid decât în cazul unei unități de cazare convenționale, cu modele care oferă un randament de minimum 12%-15%, euro, pe an.

Fiind singurele unități de cazare care pot fi amplasate pe terenuri care nu necesită autorizație de construcție, casele modulare reduc la maximum birocrația și, implicit, timpul efectiv de construcție. Această caracteristică le face ideale atât pentru utilizare personală, cât și ca investiție de business în sectorul ospitalității. Astfel, investitorii pot implementa rapid unități de cazare atractive și eficiente, răspunzând cererii crescânde pentru soluții de locuire sustenabile și inovative. Această abordare nu doar că optimizează costurile, dar și facilitează dezvoltarea de proiecte turistice în locații diverse, atrăgând astfel un public variat.

Prețurile pentru aceste case inovatoare încep de la doar 6.900 de euro + TVA, făcându-le extrem de accesibile pentru oricine dorește să investească într-o locuință de vacanță modernă și sustenabilă. Un exemplu de investiție inteligentă este o casă modulară de 40 mp2, complet echipată, care include două camere, baie, sufragerie cu bucătărie open space, dotată cu sistem de instalații și climatizare, la un preț de 25.000 de euro. 

„Tiny House Festival reprezintă o platformă ideală care pune în evidență inovația și calitatea excepționale ale producătorilor români. Aceștia au demonstrat, la nivel global, că pot oferi soluții de design inteligente și foarte eficiente, ceea ce ne dă încrederea să promovăm mai departe această nișă valoroasă a economiei românești. Având în vedere avantajele caselor modulare, dar și faptul că acestea elimină riscurile și costurile asociate cu gestionarea unui șantier tradițional și a unor echipe de muncitori neserioase, evenimentul nostru oferă soluții de încredere pentru toți cei interesați de locuințele alternative sau de dezvoltarea unor business-uri în domeniul turismului în natură” – Tudor și Anda Maxim, fondatori ai Tiny House Festival

Unități de cazare disponibile pe tot parcursul sezonului estival

După încheierea festivalului, unitățile de cazare vor rămâne în Vama Veche pe tot parcursul verii, oferind vizitatorilor oportunitatea de a experimenta direct beneficiile locuințelor alternative. Tiny houses și corturi de glamping vor putea fi închiriate, permițând oaspeților să se bucure de o vacanță memorabilă la malul mării și să testeze soluțiile inovatoare prezentate la festival.

Tiny House Festival 2024 nu este doar o platformă de prezentare a celor mai noi tendințe în locuințele alternative, ci și un spațiu de interacțiune pentru investitori, dezvoltatori și clienti. Participanții vor avea ocazia să exploreze cele mai noi inovații în industrie și să se conecteze cu cei mai reprezentativi jucători din piața românească. 

Cele mai citite știri

Exit mobile version