Transporturi

Toyota Motor investeşte 1,3 miliarde de dolari într-o fabrică din Kentucky pentru a produce un nou SUV, complet electric

Posted on

Toyota Motor investeşte 1,3 miliarde de dolari într-o fabrică din Kentucky, pentru a produce un nou SUV, complet electric, cu trei rânduri de scaune, pentru piaţa din SUA, a anunţat marţi compania, citată de CNBC.

Producătorul auto japonez aşteaptă ca vehiculul să intre în producţie între sfârşitul lui 2025 şi începutul lui 2026, potrivit unui purtător de cuvânt al acestuia.

Proiectul face parte din planurile anunţate anterior de producătorul auto japonez de a investi 35 de miliarde de dolari în vehicule electrice cu baterie sau BEV, până în 2030.

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să ofere detalii suplimentare pentru vehiculul viitor, care va concura probabil cu vehiculele actuale, cum ar fi Rivian R1S şi Kia EV9.

Anunţul vine în timp ce adoptarea de către consumatori a vehiculelor electrice a fost mai lentă decât se aşteptau mulţi, ceea ce i-a determinat pe unii producători de automobile să întârzie sau să reducă planurile de investiţii pentru vehiculele integral electrice.

Toyota, cel mai mare producător de automobile din lume, este printre cei mai importanţi producători de automobile care afirmă că, deşi vehiculele electrice sunt o soluţie pentru a atinge neutralitatea carbonului, nu sunt singurele.

Producătorul auto continuă să investească în hibrizi, vehicule hibride plug-in şi alte tehnologii, cum ar fi celulele de combustibil cu hidrogen.

Cele mai citite știri

Exit mobile version