Tehnologie

UE a cerut Amazon mai multe informaţii despre respectarea legii privind serviciile digitale

Foto: iStock

Comisia Europeană a cerut Amazon să furnizeze mai multe informaţii cu privire la măsurile luate de gigantul american de comerţ electronic pentru a-şi respecta obligaţiile prevăzute de legea serviciilor digitale ( Digital Services Act – DSA), transmite Reuters.

”În special, Amazon este rugat să furnizeze informaţii detaliate cu privire la conformitatea sa cu prevederile privind transparenţa sistemelor de recomandare (…)”, a spus UE într-un comunicat.

Amazon trebuie să furnizeze informaţiile solicitate până pe 26 iulie.

Legea cere jucătorilor supranumiţi Big Tech să facă mai mult pentru a aborda conţinutul ilegal şi dăunător de pe platformele lor.

Amazon a spus că examinează cererea UE.

”Examinăm această solicitare şi lucrăm îndeaproape cu Comisia Europeană. Amazon împărtăşeşte obiectivul Comisiei Europene de a crea un mediu de cumpărături sigur, previzibil şi de încredere”, a declarat un purtător de cuvânt al Amazon.

Acesta a adăugat: ”Credem că acest lucru este important pentru toţi participanţii din industria de retail şi investim semnificativ în protejarea magazinului nostru de actorii răi, conţinutul ilegal şi în crearea unei experienţe de cumpărături de încredere. Ne-am construit pe această bază solidă pentru conformitatea DSA”.

Cele mai recente știri

To Top