Energie

Vista Bank a acordat un credit de 13,9 milioane euro companiei Alive Wind Power On

Vista Bank România a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiţii în valoare de 13,9 milioane de euro, pentru achiziţia unui parc eolian situat în Drânceni (judeţul Vaslui), cu o putere instalată totală de până la 18 MW, informează banca, printr-un comunicat.

„Suntem încântaţi să acordăm această facilitate de credit companiei Alive Wind Power One, membră a Premier Energy Group – un partener valoros al Vista Bank şi unul dintre grupurile de infrastructură energetică cu cea mai rapidă creştere din Europa de Sud-Est – pentru a-şi extinde afacerile de succes din domeniul energiei regenerabile. Este un nou proiect important din seria finanţărilor verzi prin care contribuim la alinierea economiei la obiectivele europene de sustenabilitate şi de reducere a impactului schimbărilor climatice. Astăzi, mai mult decât oricând, băncile şi companiile din domeniul energetic trebuie să lucreze împreună pentru a asigura un viitor mai bun, bazat pe independenţă energetică şi sustenabilitate”, a declarat Georgios Athanasopoulos, CEO Vista Bank, potrivit comunicatului citat.

Cu o istorie de peste 25 de ani pe piaţa din România, Vista Bank a crescut atât organic, cât şi prin achiziţia Credit Agricole Bank România în 2021, avansând astfel în clasamentul băncilor din România.

Cu una dintre cele mai rapide creşteri din regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, grupul Premier Energy este reprezentat de trei verticale de business – furnizare şi distribuţie de gaze naturale, producţie, furnizare şi distribuţie de energie electrică şi producţie de energie de surse regenerabile (eolian şi solar) în România şi Moldova. De la finalul anului 2022 încoace, printr-un şir de achiziţii, Premier Energy a devenit şi un jucător regional important în sectorul energiei regenerabile.

Cele mai recente știri

To Top