Timp liber

Workshopuri și o expoziție imersivă despre sustenabilitate la Mega Mall: „Alice în Țara Minunilor – O Poveste Reciclată”

Posted on

Mega Mall pregătește în perioada 22 mai – 9 iunie o serie de surprize interactive, de la expoziția „Alice în Țara Minunilor – O Poveste Reciclată” , până la proiecții imersive și workshopuri interactive care aduc în discuție subiecte de valoare, precum sustenabilitatea și metodele creative de protejare a mediului.

Expoziția „Alice în Țara Minunilor – O Poveste Reciclată” va avea loc între 22 mai și 9 iunie, la etajul 1, zona Douglas. Organizată în colaborare cu Asociația Escu, inițiativa aduce la viață celebra poveste a lui Lewis Carroll printr-o abordare inovatoare, care promovează sustenabilitatea. Expoziția transformă universul magic al personajului principal, prin folosirea materialelor reciclate. Astfel, organizatorii promovează mesajul puternic al rolului ecologiei, îmbinate cu ideile creative. Vizitatorii au șansa unică de a pătrunde în lumea magică a poveștii și vor putea descoperi cum deșeurile pot fi transformate în opere de artă captivante, explorând instalațiile artistice, toate realizate din materiale colectate.

Mai mult decât atât, începând cu 1 iunie, ISPACE, primul spațiu imersiv dintr-un centru comercial, aflat în Mega Mall la nivelul 2, celebrează Ziua Copilului printr-o proiecție surpriză cu tematica Jurassic imersiv – Era dinozaurilor. Această nouă experiență la ISPACE, va explora în spațiul video 360 cum arăta lumea când dinozaurii dominau planeta. De la marii ierbivori până la cei mai feroce carnivori, de la sprinteni alergători în echipă până la zburători solitari. De la liniștea aparentă a pădurilor de ferigi la catastrofele care le-au adus dispariția.

Tot în cinstea sărbătoririi celor mici, Asociația Escu va organiza workshopuri pline de voie bună și culoare, în perioada 1 și 2 iunie. Vor avea loc timp de 4 ore, în a doua parte a zile și se vor axa pe activități educative și distractive care promovează reciclarea și protecția mediului. Realizate în apropierea expozitiei, acestea vor oferi ateliere creative pentru cei mici, mergând pe urmele Iepurelui Alb, rezolvând ghicitorile uluitoare ale Domnului Omidă, învingând Regina Inimilor într-un joc de șah și multe alte surprize fascinante.

Evenimentele continuă la Mega Mall și între 6 – 8 iunie, de data aceasta în colaborare cu Fundația Calea Victoriei, oferind workshop-uri destinate adolescenților. Organizatorii sunt nerăbdători să dea startul celor trei întâlniri cu specialiștii care le vor povesti despre misterele cosmosului, despre lumea plină de viață a oceanelor, precum și despre modul în care arta poate transforma sustenabilitatea din ceva util în ceva spectaculos, care să înfrumusețeze fiecare aspect al vieții.

  1. Spațiul Cosmic: Lectorul Adrian Șonka, coordonatorul Observatorului Astronomic, va susține atelierul „Este sistemul nostru solar unic sau nu?” Participanții au șansa a de explora tainele sistemului solar și importanța sa în Univers, folosind date astronomice reale.
  2. Oceanul: Lectorul Dana Hogea va conduce atelierul „Este oceanul lor sau este oceanul nostru?” Sesiunea pune în evidență importanța oceanelor în susținerea vieții pe Pământ și impactul negativ pe care îl au deșeurile asupra ecosistemelor marine.
  3. Arta: Lectorul Raluca Mocanu va vorbi de arta sustenabila, de la clădiri superbe, moderne, care se încălzesc și se răcesc singure, fara a consuma nimic din exterior, până la obiecte mici și utile care facilitează cursul vieții prin designul lor.

Pentru workshopurile din ISPACE dedicate adolescenților, înscrierile se fac pe adresa contact@victoriei.ro.

Mai multe informații despre expoziție și workshopurile găzduite de Mega Mall pot fi găsite pe site-ul oficial, pe paginile de Instagram și Facebook sau aici https://www.asociatiaescu.ro/.

Cele mai citite știri

Exit mobile version