Actualitate

Ziarul Jurnalul apare mâine în EDIȚIE SPECIALĂ dedicată României Mari

Jurnalul de mâine, 30 noiembrie, apare într-o ediție specială de 32 de pagini, dedicată împlinirii a 105 ani de la crearea României Mari, cel mai important eveniment al istoriei noastre.

Deschiderea este asigurată de Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, care abordează fenomenul migrației românilor către Vest, cu implicațiile acestuia în viața națiunii, apoi antropologul Gheorghiță Ciocioi dezvăluie cum a fost primită unirea românilor de țările vecine. Și vă dezvăluim că România Mare nu a fost privită cu ochi buni nici de sârbi, nici de bulgari, cu atât mai puțin de maghiari.

În ediția de sărbătoare a Jurnalului mai puteți citi despre practica, instaurată în 1918, a bătăușilor profesioniști, adunați de politicieni din mahalale, pentru a „convinge” alegătorii să voteze cu partidul ”care trebuie”. Și care, în unele zone a rămas în picioare până în zilele noastre.

Situația României Mari e analizată și din punct de vedere economic în paginile ediției speciale a Jurnalului de mâine. Și tot aici regăsim informații prețioase despre cum s-a născut turismul în România după Marea Unire. Vedem o comparație a Constituției de la 1923 cu cea de acum și mai facem o incursiune în trecut, de data aceasta în epoca romantică a fotbalului, cu Bodola și Baratky jucând în campionatul României Mari.

Nu rata ediția specială de mâine a ziarului Jurnalul dedicată împlinirii a 105 ani de la crearea României Mari.

Cele mai recente știri

To Top