Actualitate

Meseriile de mâine cer mai mult decât competențe profesionale. Tinerii trebuie pregătiți pentru o piață a muncii în schimbare

În ultimele decenii, ne-am concentrat foarte mult pe dezvoltarea competențelor tehnice pentru a ne asigura succesul pe piața muncii. Însă pe măsură ce automatizarea și digitalizarea preiau o mare parte din sarcinile repetitive, abilitățile emoționale devin noul „aur” pentru companiile care caută lideri și angajați capabili să navigheze complexitatea socială și emoțională a locurilor de muncă moderne.

Un studiu realizat de Harvard Business Review arată că, în cele mai de succes companii, inteligența emoțională a angajaților este de multe ori un predictor mai bun al succesului decât abilitățile tehnice. Capacitatea de a gestiona stresul, de a comunica eficient și de a rezolva conflictele devine tot mai esențială într-un mediu de lucru dinamic și multicultural.

Mai mult decât atât, dezvoltarea abilităților emoționale în rândul adolescenților este critică, deoarece aceste competențe îi pregătesc pentru piața muncii, dar contribuie și la starea lor generală de bine. Adolescenții care își înțeleg emoțiile și le gestionează eficient sunt mai puțin predispuși la anxietate și depresie și au o capacitate mai mare de a-și construi relații interpersonale sănătoase.

Cursul FDVDR care pregătește adolescenții pentru succes emoțional și profesional

Pentru a răspunde acestei nevoi tot mai mari, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a lansat Cursul de Dezvoltare a Abilităților Emoționale pentru Piața Muncii. Conceput pentru tinerii cu vârste între 14 și 19 ani, cursul le oferă adolescenților un set de unelte valoroase pentru a face față provocărilor din carieră și din viața personală.

Cursul este susținut de Maria Coman, expert în domeniul psihologiei și jurnalist la Antena 3 CNN, care îi va ghida pe tineri printr-un proces de autocunoaștere și dezvoltare emoțională. În cadrul sesiunilor, participanții vor învăța să își gestioneze emoțiile, să comunice eficient și să își dezvolte capacitatea de a rezolva conflicte și a lucra în echipă – abilități esențiale pe piața muncii moderne.

Oferă-i copilului tău șansa de a învăța să își gestioneze emoțiile și să își construiască o carieră de succes! Înscrie-l acum la acest curs transformator pe fundatiadanvoiculescu.ro.

Cele mai recente știri

To Top