Tehnologie

Acţiunile Apple ating maximul istoric după ce compania a anunţat funcţii cu inteligenţă artificială

Acţiunile Apple au urcat cu 5% marţi, la un nou record de aproximativ 203 de dolari pe acţiune, la o zi după ce compania şi-a anunţat mult aşteptatul impuls către inteligenţa artificială, la conferinţa anuală a dezvoltatorilor de luni, transmite CNBC.

Apple a prezentat o serie de noi funcţii AI în timpul evenimentului, inclusiv o revizuire a asistentului său vocal Siri, integrarea cu ChatGPT al OpenAI, o serie de instrumente de asistenţă la scriere şi noi emoji-uri personalizabile.

Compania a prezentat funcţiile ca AI pentru o persoană obişnuită, deşi utilizatorii vor trebui probabil să-şi actualizeze iPhone-urile pentru a accesa instrumentele.

Odată cu creşterea acţiunilor de marţi, Apple şi-a depăşit recordul anterior din 14 decembrie.

Conferinţa pentru dezvoltatori a companiei a venit ca un semn de bun venit pentru investitorii care au urmărit să vadă cum va valorifica Apple boom-ul AI în curs.

Analiştii de la Morgan Stanley au spus că caracteristicile AI ale Apple poziţionează puternic compania cu ”cel mai diferenţiat agent digital pentru consumatori”.

În plus, analiştii cred că funcţiile îi vor determina pe consumatori să îşi modernizeze iPhone-urile, ceea ce ar trebui ”să accelereze ciclurile de înlocuire a dispozitivelor”.

Ei au spus că Apple va trebui în continuare să confirme aşteptările atunci când funcţiile AI vor fi disponibile pentru prima dată în toamnă, dar ei cred că ”au fost aşezate bazele pentru o revenire la creştere şi o performanţă mai susţinută”.

”În urma unui WWDC care a furnizat detaliile cheie pe care ne-am concentrat înainte de eveniment, avem şi mai multă convingere că Apple se află în pragul unei reîmprospătări de mai mulţi ani a produsului, care susţine ratingul nostru OW, preţul ţintă de 216 USD şi 270 USD”, au scris analiştii într-o notă de marţi.

Analiştii Bank of America au fost, de asemenea, optimişti în ceea ce priveşte anunţurile Apple, spunând că funcţiile vor duce la ”un ciclu de upgrade pentru dispozitivele IntelliPhone compatibile cu inteligenţa artificială”.

Analiştii si-au mentinut ratingul de cumparare a acţiunilor, datorită promisiunii unui ciclu de upgrade multianual, potenţialului de creştere a marjei brute şi creşterii serviciilor.

Analiştii Evercore au spus că au ieşit de la conferinţă cu ”o încredere sporită” în strategia Apple în domeniul inteligenţei artificiale, în special pentru că cred că aceasta îi va împinge pe utilizatori să îşi modernizeze dispozitivele.

”Restrângerea Apple Intelligence la iPhone-urile vândute în ultimul an ne întăresc convingerea că AI poate ajuta la demararea unui super ciclu iPhone”, au spus analiştii într-o notă de luni.

Cele mai recente știri

To Top