Tehnologie

Acţiunile Disney au crescut joi cu 12%, datorită câştigurilor peste aşteptări şi anunţării unor acorduri majore legate de Epic Games şi Taylor Swift

Foto: iStock

Acţiunile Disney au crescut joi cu circa 12%, după câştiguri ale companiei în primul trimestru fiscal care au depăşit estimările şi anunţarea unei serii de tranzacţii majore şi evenimente viitoare, inclusiv cu Epic Games şi Taylor Swift, transmite CNBC.

Între cele mai atrăgătoare ştiri, CEO-ul Bob Iger a spus că compania va face cel mai mare pas de până acum în gaming, cu preluarea unei participaţii de 1,5 miliarde de dolari în Epic Games, producătorul blockbuster-ului Fortnite.

Disney a declarat că prin intermediul acestui parteneriat va lucreza împreună cu Epic pentru a crea noi jocuri folosind proprietatea sa intelectuală, inclusiv Disney, Pixar, Marvel, Star Wars şi Avatar.

Compania a mai spus că va lansa un serviciu de streaming ESPN în 2025; va transmite o versiune exclusivă a filmului Eras Tour al câmntereţei Taylor Swift pe Disney+; şi va lansa o continuare a hitului ”Moana” anul acesta.

Câştigul pe acţiune al Disney pentru primul trimestru a fost de 1,22 USD, ajustat, faţă de o prognoză de 99 de cenţi, chiar dacă veniturile au ratat estimările şi au rămas aproximativ stabile de la un an la altul.

Compania a anunţat, de asemenea, un dividend de 45 de cenţi pe acţiune, plătibil în iulie, care este cu 50% mai mare decât plata sa din ianuarie.

Disney a pierdut clienţi pe platforma de streaming Disney+, dar veniturile au fost mai mari datorită creşterii costurilor abonamentului.

De asemenea, compania a informat investitorii cu privire la planul său de a reduce costurile cu cel puţin 7,5 miliarde de dolari până la sfârşitul anului fiscal 2024 şi a estimat un câştig pe acţiune anual de aproximativ 4,60 dolari.

Cele mai recente știri

To Top