Timp liber

Alin Burcea (Paralela 45): Numărul turiştilor români care şi-au petrecut vacanţele în Turcia a depăşit 430.000

Numărul turiştilor români care şi-au petrecut vacanţele pe litoralul turcesc, în staţiunile Antalya, Belek, Side sau Alanya, a atins, în acest an, un nivel record de 430.000, a declarat proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, Alin Burcea.

Potrivit acestuia, datele, care au fost centralizate de Aeroportul din Antalya, relevă o creştere cu peste 160.000 de persoane faţă de 2019, care a fost considerat cel mai bun an pentru turismul din Turcia.

„Mi se pare destul de neverosimil, dar astea sunt cifrele, care vin direct de la Aeroportul din Antalya. E destul de greu de crezut, pentru că în anul 2023 Antalya s-a scumpit. Această cifră nu arată neapărat că litoralul românesc e prost, ci arată că litoralul turcesc e bun”, a afirmat Burcea.

Omul de afaceri susţine că alţi 1,3 milioane de români au optat, în acest an, pentru concedii în Grecia.

Alin Burcea susţine că litoralul românesc „are foarte mult probleme de imagine”, în timp ce autorităţile în domeniului turismului, dar şi patronatele din domeniul hotelier nu au strategii pentru atragerea de turişti.

„Patronatele hoteliere au fost inexistente în 2022- 2023. Mulţi dintre ei au acea grandomanie a proprietarului de hotel care spun „Domnule, nu e problemă, românii vin oricum vin la mare”. Da. Ei vin la mare, dar în Turcia sau Grecia”, a adăugat Burcea.

Cele mai recente știri

To Top