Analize

eToro: Bitcoin țintește pragul de 30.000 de dolari

Posted on

Bitcoin a cunoscut o oarecare volatilitate săptămâna trecută, în timp ce a continuat să țintească spre pragul de 30.000 de dolari. Criptoactivul a coborât până la 26.500 de dolari pe eToro la începutul săptămânii, înainte de a crește aproape de 28.800 de dolari la mijlocul săptămânii, dar nu a reușit să susțină o revenire spre pragul de 30.000 de dolari. În prezent, se află în același interval de săptămâna trecută, în jurul valorii de 27.400 $.

Ether a înregistrat fluctuații similare, încheind săptămâna fără variații majore de preț, cu un minim de 1.680 de dolari și un maxim puțin peste 1.820 de dolari. În această dimineață se situează în jurul valorii de 1.765 de dolari.

Pe măsură ce piețele de acțiuni dau primele semne de revenire spre zona „bull”, trendul general pentru cripto arată asemănător. În timp ce bitcoin va continua să testeze pragul de 30.000 de dolari, am putea avea nevoie de un impuls mai puternic pentru a-l vedea depasindu-l. Săptămâna aceasta se așteaptă raportari importante privind piața muncii din SUA, care ar putea influența prețurile pe termen scurt, spune Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.

ETH stalking se intensifică înainte de actualizare

Piața de staking ETH dă semne de viață înainte de actualizarea Shanghai, care va aduce cea mai mare schimbare în rețeaua Ethereum după actualizarea „The Merge”.
Principalele token-uri de protocol de staking, cum ar fi Lido și Rocket Pool, au crescut pe măsură ce actualizarea se apropie. Începând cu iulie 2021, piața a răsplătit din plin, cu peste 2 miliarde de dolari în recompense, investitorii dispuși să-și pună deoparte token-urile.

Marea întrebare acum este cum se va mișca piața odată ce actualizarea Shanghai se apropie. Este posibil să deblocheze o mulțime de token-uri care au ajuns la maturitate de ceva timp. Am putea vedea o anumită volatilitate pe termen scurt, dar recompensele sunt încă acolo pentru a fi culese, așa că ar putea merge în ambele sensuri.

Intensitatea emisiilor din mineritul Bitcoin în scădere

Una dintre cele mai aprinse dezbateri care au apărut în urma modificărilor aduse protocolului proof-of-stake al rețelei Ethereum a fost diferențierea față de consumul ridicat de energie al rețelei bitcoin. De ceva timp, Bitcoin a fost criticat de detractori pentru consumul său ridicat de energie, dar se pare că există o schimbare în curs de desfășurare pentru criptoactiv.
Datele de la Woo Charts, prezentate pe Twitter de Daniel Batten, un activist în domeniul schimbărilor climatice și investitor în bitcoin, arată că intensitatea emisiilor din mineritul bitcoin scade rapid. Acest lucru se datorează în principal faptului că minerii adoptă tehnologii de producție de energie din ce în ce mai ecologice pentru a furniza token-uri noi în rețea și pentru a valida tranzacțiile.

Bitcoin este încă mult în urma Ethereum în ceea ce privește reducerea consumului de energie, iar acest lucru este puțin probabil să se schimbe semnificativ pe termen scurt. Cu toate acestea, susținătorii Bitcoin subliniază faptul că, la fel ca în cazul vehiculelor electrice (EV), nu produsul este problema, ci producția de energie utilizată pentru a-l crea. Unii merg chiar până la a susține că adoptarea bitcoin va încuraja o mai mare adoptare a producției de energie verde, deoarece oferă stimulente financiare pentru tranziția către o economie bazată pe energie curată.

O companie aeriană argentiniană va oferi bilete NFT

Biletele NFT au avut o perioadă destul de dificilă pe piață și au suferit din punct de vedere al imaginii, dar continuă să apară noi modalități interesante de utilizare a acestei tehnologii. Cea mai recentă este lansarea de bilete NFT de către compania aeriană argentiniană Flybondi.

Flybondi va permite clienților să cumpere bilete în format NFT, care vor putea fi schimbate și modificate în totalitate de către deținător. Acest lucru înseamnă că, dacă clientul nu mai are nevoie de bilet, acesta poate schimba numele unui prieten sau chiar îl poate vinde pe o piață secundară cuiva care are nevoie de un zbor.

Deși este doar un exemplu, acesta arată beneficiile potențiale pentru consumatori ale unei economii NFT. Domenii precum zborurile aeriene îi pun în mod obișnuit pe pasageri la cheremul companiilor, cu taxe mari și cu măsuri de descurajare pentru oricine ar putea avea nevoie să își schimbe planurile. Oferirea controlui către consumator prin intermediul drepturilor de proprietate digitală ar putea duce la o schimbare profundă a echilibrului de putere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite știri

Exit mobile version