Analize

ANALIZĂ. Milenialii nu sunt pregătiţi să devină cea mai bogată generaţie din istorie

Foto: iStock

Milenialii sunt pe cale să devină cea mai bogată generaţie din istorie, dar sunt ei gata să facă faţă afluxului mare de bani? Răspunsul se pare că este nu, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanţă Knight Frank şi analizelor unor firme financiare, transmite CNBC.

Un imens transfer de avere, de 90.000 de miliarde de dolari, în următorii 20 de ani, va face probabil din mileniali ”cea mai bogată generaţie din istorie”, potrivit estimărilor companiei de consultanţă imobiliară la nivel global Knight Frank.

Firma a constatat că aşa-numita generaţie tăcută – cei născuţi între 1928 şi 1945 – şi baby boomers – născuţi între 1946 şi 1964 – ”vor preda frâiele” milenialilor – cei născuţi între 1981 şi 1996 – atunci când le vor transfera activele.

Milenialii sunt prezentaţi ca nişte cheltuitori leneşi şi frivoli, mai dornici să-şi deschidă portofelele pentru pâine prăjită cu avocado, în loc să economisească pentru o casă – deci cât de pregătiţi sunt ei în gestionarea fluxului seismic de venituri?

”Milenialii sunt foarte prost pregătiţi… nu sunt la fel de bine pregătiţi ca generaţia care generează bogăţie”, a declarat Salvatore Buscemi, cofondator şi director partener al firmei Brahmin Partners, pentru CNBC.

Până în momentul în care milenialii vor moşteni această bogăţie, ei vor avea 40 de ani şi s-ar putea să nu aibă aptitudinea de a-şi începe propria afacere sau de a investi, a explicat el.

”Nu au abilităţile pentru a putea face asta, pentru că nu a trebuit niciodată – nu au fost niciodată presaţi”, a spus el.

”Şi problema este dacă vor fi motivaţi mai târziu în viaţă să se forţeze să dobândească aceste seturi de abilităţi?” a întrebat Buscemi, adăugând că natura umană sugerează că oamenii sunt mai puţin înclinaţi să dobândească noi abilităţi pe măsură ce îmbătrânesc.

Generaţia milenială se va concentra probabil pe obiective pe termen scurt, în timp ce cei care îi preced sunt mai concentraţi pe economisirea pentru etape precum construirea familiei şi pensionarea, sugerează experţii.

Deşi milenialii au trecut prin criza financiară globală în 2008, ei sunt ”mai departe” de necazurile celui de-al Doilea Război Mondial şi de consecinţele acestuia, care au contribuit la formarea mentalităţii părinţilor lor despre bani, a menţionat un raport al RBC Wealth Management.

În plus, conform cercetărilor companiei de servicii financiare LendingClub, generaţia milenialilor este cea mai probabilă să trăiască de la un salariu la altul, deoarece această ”generaţie sandwich” trebuie să sprijine atât părinţii în vârstă, cât şi pe proprii lor copii.

Există, de asemenea, o diferenţă între oamenii care câştigă o avere şi cei care o moştenesc, punându-i pe cei din urmă într-un dezavantaj atunci când vine vorba de gestionarea averii sau de a face faţă pierderii acesteia.

”Oamenii care şi-au câştigat averea au un puternic centru de control intern”, a spus psihoterapeutul clinic Paul Hokemeyer, adăugând că persoanele care şi-au construit bogăţia au încredere în abilităţile şi capacitatea lor de a o câştiga din nou în cazul în care o pierd.

Cei care îşi vor moşteni averea vor fi mai nesiguri.

”Ştiu că pot supravieţui în grădina zoologică, dar nu sunt siguri de capacitatea lor de a supravieţui în junglă”, a spus Hokemeyer.

Psihoterapeutul, totuşi, a observat că milenialii tind să fie mai înţelepţi cu privire la puterea inerentă a bogăţiei şi să abordeze banii mai mult ca administratori care ”îi folosesc pentru a îmbunătăţi lumea în care se simt privilegiaţi să se afle”.

Cele mai recente știri

To Top