Tehnologie

Apple cheltuie milioane de dolari zilnic pe AI

inteligenta artificiala ai
Foto: iStock

Contrar ceea ce se credea până acum, Apple lucrează din greu şi investeşte mulţi bani în dezvoltarea AI, doar că nu s-a grăbit să lanseze produse până acum.

Apple investeşte zilnic milioane de dolari în antrenarea inteligenţei artificiale, susţin surse apropiate companiei, citate de The Information. Compania ar avea în dezvoltare mai multe modele lingvistice.

O echipă formată din 16 oameni, numită „Foundational Models” şi condusă de John Giannandrea, este responsabilă pentru dezvoltarea inteligenţei artificiale conversaţionale, precum chatboţii.

Alte echipe au în lucru alte categorii de produse de inteligenţă artificială. De exemplu, o echipă lucrează la un model generativ pentru imagini, iar o alta dezvoltă un AI multimodal, care poate lucra cu text, imagini şi video.

Printre produsele la care se lucrează se numără un chatbot de suport, care va fi folosit în cadrul AppleCare pentru a răspunde nevoilor clienţilor.

Un altul va îmbunătăţi funcţionalitatea Siri cu suport pentru conversaţii lungi.

Cel mai avansat model lingvistic dezvoltat de Apple în prezent se numeşte Ajax GPT şi a fost antrenat pe baza a peste 200 de miliarde de parametri, fiind deja mai puternic decât GPT 3.5 al OpenAI.

Cu toate astea, spre deosebire de restul companiilor, Apple nu se grăbeşte să lanseze produse de AI. Cel mai probabil, acestea vor fi integrate treptat în produsele companiei.

Cele mai recente știri

To Top