Actualitate

APS şi BERD au investit într-un portofoliu de aproximativ 1.800 de credite neperformate

APS şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au finalizat proiectul Delta, o tranzacţie care a implicat achiziţionarea unei participaţii într-un portofoliu de credite subperformante şi neperformante garantate cu depozit colateral imobiliar în România, precum şi credite negarantate, cu o valoare totală a tranzacţiei de aproximativ 400 de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al Grupului APS, transmis luni AGERPRES, portofoliul a cuprins aproximativ 1.800 de împrumuturi, iar BERD a finanţat 30% din portofoliu, în timp ce APS a asigurat restul finanţării din fondurile proprii şi din conturile gestionate. APS Investments, implicată în această tranzacţie din februarie 2023, a subscris acest proces.

„Proiectul Delta reprezintă cel mai mare portofoliu de credite neperformante tranzacţionat în România, în ultimii 4 ani. Ne bucurăm că am putut susţine BERD, precum şi filiala proprie de investiţii prin această oportunitate strategică, consolidându-ne astfel portofoliul de active corporative”, a declarat Radu Dobre, CEO APS România.

Portofoliul a fost achiziţionat de la sucursala din Grecia a Piraeus Bank, care a finalizat cu succes această tranzacţie, ce a marcat o mişcare strategică în planurile lor de dezinvestire.

„APS şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) anunţă finalizarea Proiectului Delta, pe data de 30 aprilie 2024. Această tranzacţie a implicat achiziţionarea unei participaţii într-un portofoliu de credite subperformante şi neperformante garantate cu depozit colateral imobiliar în România, precum şi credite negarantate, cu o valoare totală a tranzacţiei de aproximativ 400 de milioane de euro. Portofoliul a cuprins aproximativ 1.800 de împrumuturi, evidenţiind amploarea şi diversitatea activelor implicate. Încheierea tranzacţiei Proiectul Delta subliniază angajamentul APS de a stimula stabilitatea financiară şi oportunităţile de creştere în România, consolidând o traiectorie pozitivă pentru viitoarele demersuri în regiune”, se menţionează în comunicat.

APS Group este o companie înfiinţată în anul 2004, ce operează în principal pe pieţele din Europa Centrală şi de Sud-Est. Compania gestionează, în prezent, peste o sută de portofolii de credite neperformante cu o valoare nominală totală care depăşeşte 11 miliarde de euro.

În România, organizaţie a fost înfiinţată în 2007, operează în prezent cu 250 de angajaţi, iar în 2022 veniturile sale au fost de peste 7 milioane euro.

Cele mai recente știri

To Top