Actualitate

BERD şi-a îndeplinit obiectivul de a oferi Ucrainei finanţare de trei miliarde de euro, în perioada 2022-2023

razboi ucraina
Foto: iStock

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat luni că şi-a îndeplinit obiectivul de a furniza Ucrainei o finanţare de trei miliarde de euro în 2022 şi 2023, transmite Reuters.

De asemenea, instituţia financiară internaţională a informat că, în vederea susţinerii sprijinului acordat Ucrainei în timpul conflictului, dar şi în ceea ce priveşte eforturile de reconstrucţie, guvernatorii BERD au acceptat să lucreze la majorarea capitalului cu trei – cinci miliarde de euro până la finalul anului care, dacă va fi aprobată, ar putea spori nivelul investiţiilor.

„Suntem ferm hotărâţi să continuăm sprijinirea Ucrainei, acum şi în viitor”, a declarat luni preşedintele BERD, Odile Renaud-Basso.

BERD a devenit un important susţinător financiar pentru economia ucraineană afectată de război. În mai, instituţia financiară a anunţat că intenţionează să ceară acţionarilor o majorare de capital în valoare de trei – cinci miliarde de euro până la finele anului.

În primăvara acestui an, Banca Mondială şi-a majorat estimările cu privire la sumele de care va avea nevoie Ucraina pentru revenire şi reconstrucţie, până la cel puţin 411 miliarde de dolari, o cifră de 2,6 ori mai mare decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în 2022.

Cele mai recente știri

To Top