Actualitate

Boloş: România riscă să piardă 75 de miliarde de euro dacă nu se iau măsurile necesare de reducere a deficitului bugetar

Posted on

România riscă să piardă 75 de miliarde de euro dacă nu implementează pachetul de măsuri pentru reducerea deficitului bugetar, 46 de miliarde de euro din Politica de Coeziune şi 29,3 miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a afirmat, miercuri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, într-un briefing de presă la Palatul Victoria.

El a prezentat proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare, pentru care Guvernul urmează să îşi asume răspunderea, şi care a fost analizat în primă lectură în cadrul şedinţei de Guvern.

Întrebat câţi bani riscăm să pierdem dacă nu se implementează aceste măsuri, Boloş a răspuns: „Avem 46 de miliarde de euro în Politica de Coeziune şi mai avem 29,3 miliarde euro în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”.

„Deci, discutăm de viitorul României. 75 de miliarde de euro pe care nu ne permitem să îi avem suspendaţi pentru că din aceşti bani România îşi face autostrăzile, din aceşti bani România îşi face infrastructura feroviară, din aceşti bani modernizăm şcolile, din aceşti bani modernizăm spitalele, din aceşti bani modernizarea la nivelul comunităţilor locale este hotărâtoare, inclusiv pentru ceea ce înseamnă confortul pe care îl aduc serviciile publice, inclusiv de la alimentarea cu apă, canalizare până la ceea ce înseamnă reabilitarea şi eficienţa energetică de care beneficiem cu toţii. Toate acestea sunt importante ca oxigenul pentru ţara noastră şi de aceea este un moment în care toţi factorii decizionali şi toată scena politică şi toţi factorii politici de decizie trebuie să aibă înţelepciunea să ia măsurile necesare pentru ca să ieşim din acest impas, care este cu un impact major asupra modernizării României”, a susţinut şeful de la Finanţe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite știri

Exit mobile version