Actualitate

Bucureştiul ocupă primul loc în topul celor mai bune capitale europene pentru nomazii digitali

Având în vedere că un număr tot mai mare de companii adoptă munca la distanţă, tot mai mulţi angajaţi sunt în căutarea celui mai bun oraş din Europa pentru nomazii digitali. Un nou raport a identificat cele mai bune zece capitale europene care se potrivesc angajaţilor care caută un stil de viaţă de tip „lucrează de oriunde”, informează Mediafax.

Ca urmare a schimbărilor aduse de peisajul post-pandemic al muncii, date recente arată că peste 70% dintre angajaţii din Marea Britanie iau în considerare acum oportunităţi de angajare care le permit să lucreze de oriunde.

În acest sens, într-un studiu realizat de Panache Cruises, Bucureştiul a apărut ca fiind cel mai bun oraş din Europa pentru nomazii digitali care caută o experienţă optimă de lucru la distanţă în străinătate, relatează City Monitor.

Pentru a-i ajuta pe nomazii digitali în căutarea locaţiei optime, studiul a examinat diverşi factori specifici muncii la distanţă. Studiul a scos în evidenţă Bucureştiul ca fiind cel mai bun oraş european pentru nomazii digitali. Capitala României s-a remarcat prin condiţiile sale favorabile, inclusiv costurile de trai scăzute, opţiuni de închiriere accesibile, scoruri ridicate de fericire şi internet de calitate – o cerinţă vitală pentru persoanele care se bazează exclusiv pe internet pentru a-şi asigura traiul.

Pentru nomazii digitali care caută un mediu de lucru mai însorit, Madrid, Spania, şi Nicosia, Cipru, s-au clasat pe locurile al doilea şi, respectiv, al treilea, oferind nu numai un climat foarte căutat, ci şi scoruri ridicate în ceea ce priveşte viteza la internet.

În ceea ce priveşte chiriile accesibile pe termen lung, Bucureşti, Atena şi Budapesta sunt opţiuni atractive, costul mediu al unui apartament cu un dormitor în aceste capitale fiind sub 500 de lire sterline pe lună. În schimb, Lisabona şi Reykjavík au costuri medii de închiriere care depăşesc 1.000 de lire sterline pe lună.

Top 10 capitale europene pentru nomazii digitali

  1. Bucureşti, România
  2. Madrid, Spania
  3. Nicosia, Cipru
  4. Budapesta, Hungaria
  5. Zagreb, Croaţia
  6. Atena, Grecia
  7. Lisabona, Portugalia
  8. Tallinn, Estonia
  9. Valletta, Malta
  10. Reykjavik, Islanda

Cele mai recente știri

To Top