Energie

Burduja: Am demarat, cu Ministerul Mediului şi Hidroelectrica, un grup de lucru comun pentru investiţiile în sectorul energetic

Foto: Facebook/Sebastian Burduja

Ministerul Energiei, Ministerul Mediului şi Hidroelectrica au constituit un grup de lucru comun care se va ocupa de investiţiile în domeniul energetic, fiind vizate deblocarea proiectelor de infrastructură în hidrocentrale, cu grad de execuţie de peste 90%, şi pregătirea de noi proiecte strategice, a anunţat, marţi, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Astăzi am demarat împreună cu colegul meu Mircea Fechet, ministrul Mediului, şi specialiştii celor două ministere, împreună cu Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica, şi echipa lui, un grup de lucru comun pentru investiţiile în sectorul energetic. Pe de-o parte, vizăm deblocarea proiectelor de infrastructură în hidrocentrale, proiecte începute şi înainte de 1989, cu grad de execuţie de peste 90%. Pe de altă parte, pregătim noile proiecte strategice ale României, de la Tarniţa-Lăpuşteşti până la Strategia Naţională pe Hidrogen şi legea pentru centrale eoliene offshore„, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că impactul asupra mediului trebuie atent evaluat şi adresat, cu argumente tehnice solide, pentru a asigura dezvoltarea sectorului energetic românesc în condiţii optime.

Toate aceste investiţii vor însemna locuri de muncă, facturi mai mici pentru cetăţeni şi companii şi un aer mai curat (energie verde)„, a punctat Burduja.

Cele mai recente știri

To Top