Bănci

CEC Bank oferă credite prin programele StudentInvest şi FamilyStart

CEC Bank oferă credite prin programele StudentInvest şi FamilyStart, pentru al doilea an consecutiv, durata maximă a împrumuturilor fiind de 10 ani cu o perioadă de graţie de până la 5 ani, a anunţat, marţi, banca.

Prin cele două programe guvernamentale se pot obţine finanţări de până la 75.000 lei (Student Invest), respectiv 150.000 lei (Family Start) cu garanţii de stat precum şi cu dobânzi şi comisioane subvenţionate.

După aprobarea creditului, sumele pot fi utilizate pe baza documentelor justificative prezentate de client.

„Prin Programul Student Invest, persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani neîmpliniţi, care sunt cuprinse în instituţiile de învăţământ superior, pot obţine credite de nevoi personale pentru plata taxelor de studii, plata căminului sau a chiriei sau chiar avans pentru locuinţă etc. Creditele pot fi utilizate şi pentru cheltuieli precum cele cu serviciile dentare, intervenţii chirurgicale sau achiziţia de autoturisme”, se precizează în comunicat.

Dobânda şi comisioanele de analiză, precum şi comisioanele de gestiune a garanţiilor sunt subvenţionate integral de către stat.

Astfel, pentru un credit de 75.000 lei, pe 10 ani, rata lunară se ridică la 1.259,44 lei, în condiţiile utilizării integrale a sumei de la început. Clientul va rambursa doar suma împrumutată, fără costuri suplimentare. Creditele pot fi accesate şi de cei care nu sunt salariaţi, cu condiţia existenţei unui codebitor.

Programul Family Start este pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani neîmpliniţi, care îşi întemeiază o familie şi/sau persoanele care formează împreună o familie, dintre care cel puţin unul dintre beneficiari se încadrează în criteriul de vârstă.

Aceştia pot obţine credite de nevoi personale pentru evenimentele importante din viaţa familiei, cum ar fi nunta, pentru cheltuielile cu spitalizarea în cazul naşterilor, tratamente medicale complexe, educaţia şi creşterea copiilor, achiziţia de autoturisme, plata chiriei, plata avans/ parte din preţul de achiziţie a unei locuinţe/ costul de construcţiei, achiziţia de aparatelor electrocasnice sau de soluţii energetice sustenabile etc. Programul se adresează persoanelor care au venitul net lunar pe membru de familie de până la 6.000 de lei, respectiv pentru familiile monoparentale care au venitul net lunar pe membru de familie de până la 7.500 de lei.

Persoana solicitantă nu poate deţine calitatea de beneficiar în cadrul ambelor programe.

Comisioanele de analiză a creditului şi gestiune a garanţiilor sunt subvenţionate de stat, precum şi 75% din dobândă, astfel că singurul cost suportat de clienţi va fi 25% din dobândă (IRCC +4%/an).

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 69,08 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru al anului 2023.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top