Actualitate

Cererile de finanţare în Programul „Fabrici de reciclare” se pot depune începând din 14 iunie

Prima rundă de atragere de fonduri în cadrul programului „Fabrici de reciclare”, finanţat din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), va avea loc în perioada 14 iunie – 13 septembrie 2024, în limita bugetului maxim eligibil prealocat, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cererile de finanţare în cadrul acestui program se vor depune prin intermediul aplicaţiei informatice disponibile la link-ul https://proiecte.pnrr.gov.ro/#/home, începând din 14 iunie, ora 10:00, şi până pe 13 septembrie, ora 23:59.

„Prin intermediul acestei măsuri vor fi sprijinite activităţi specifice pentru construirea de instalaţii de reciclare a deşeurilor colectate separat pentru a reduce impactul deşeurilor asupra mediului şi a populaţiei, pentru a reduce consumul de resurse în vederea promovării dezvoltării economice durabile în toate regiunile şi pentru a atinge obiectivele de reciclare din pachetul privind economia circulară şi în conformitate cu Planul naţional de gestionare a deşeurilor/planurile judeţene de gestionare a deşeurilor şi cu Planul de gestionare a deşeurilor din Municipiul Bucureşti”, se arată în comunicatul citat.

La începutul lunii aprilie a acestui an, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat, la Târgu Mureş, că „în curând va fi deschis apelul de proiecte pentru construirea de fabrici de reciclare, un program de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în valoare de 220 de milioane de euro”.

Proiectele depuse şi acceptate pot beneficia de finanţări de până la 8 milioane de euro.

„Ghidul de finanţare a parcurs procesul de transparentizare, a fost trimis către Monitorul Oficial. Probabil, în viitoarele săptămâni vom avea deja primele proiecte, primele cereri de finanţare depuse la Administraţia Fondului de Mediu pentru acest program, pe care noi îl numim ‘Fabrici de reciclare’ şi unde finanţăm, dacă citez bine din memorie, o valoare maximă de 8 milioane de euro pentru fiecare astfel de investiţie”, a susţinut Fechet.

Cele mai recente știri

To Top