Business

Cifra de afaceri a Electromagnetica a scăzut cu aproape 50%

Electromagnetica a realizat în primul trimestru din 2024 o cifră de afaceri de 27,2 milioane lei, cu 49% mai mică comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor financiare transmise luni Bursei de Valori Bucureşti.

La 31 martie 2024, compania înregistra o pierdere de 3,139 milioane lei, faţă de un profit de 3,931 milioane lei în primele trei luni din 2023.

Veniturile din chirii au scăzut în perioada menţionată cu 4%, iar vânzările aferente activităţii de producţie s-au redus cu 48% faţă de aceeaşi perioadă a 2023, în
principal din cauza diminuării veniturilor generate de liniile de business de corpuri şi servicii de iluminat cu led (CIL) şi de staţii de încărcare vehicule electrice (SIVE), pe fondul măsurilor adoptate în vederea eficientizării activităţilor companiei.

Activităţile licenţiate, în special furnizarea de energie, s-au redus cu aproximativ 60%, pe fondul diminuării vânzărilor de energie, ca efect al scăderii semnificative a preţului energiei electrice (preţurile medii lunare în Piaţa Zilei Următoare au coborât în T1 2024 cu 35% – 50% faţă de T1 2023) şi al efectelor induse de legislaţia actuală cu privire la plafonarea şi compensarea energiei aferente clienţilor finali (OUG 119/01.09.2022).

De la deschiderea pieţei de energie electrica în România, acest domeniu a ocupat locul central în strategia de dezvoltare a companiei. Electromagnetica deţine licenţă de furnizare de energie electrica din anul 2001, licenţă de producător de energie din anul 2007 şi este producător de sisteme de măsurare şi distribuţie a energiei electrice, aparataj electric, corpuri de iluminat şi sisteme de iluminat eficiente energetic pe baza tehnologiei LED, elemente de automatizare a traficului feroviar. Pe lângă produsele proprii, societatea fabrica subansamble electrice şi electronice, subansamble metalice şi din mase plastice injectate, scule si matrite. Sub titulatura de Electromagnetica Business Park, societatea oferă servicii de închiriere pentru spaţiile excedentare.

Societatea este listată la Bursa de Valori Bucureşti din noiembrie 1996, iar acţionarul principal este Infinity Capital Investments, cu 65,4497% din acţiuni.

Cele mai recente știri

To Top