Actualitate

Ciolacu: Doamna Firea a decis să îşi depună mandatul de ministru al Familiei. Apreciez gestul voluntar

Foto: gov.ro

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că apreciază „gestul voluntar” pe care l-a făcut Gabriela Firea prin demisia din funcţia de ministru al Familiei până la clarificarea tuturor aspectelor legate de cazul „azilelor groazei”, subliniind că în urma discuţiei pe care au avut-o, vineri, la Guvern, a înţeles „foarte clar” că Firea, în calitate de ministru, nu are nicio legătură directă cu acest caz.

„Am avut astăzi o discuţie la Guvern cu doamna ministru Gabriela Firea pe tema ‘azilelor groazei’. Îmi este foarte clar că doamna Gabriela Firea în calitate de ministru nu are nicio legătură directă cu acest caz. Cu toate acestea, a fost o presiune uriaşă în ultimele zile la adresa domniei sale, din cauza unor colaboratori ai doamnei ministru pentru care s-a probat deja implicarea. În consecinţă, până la clarificarea tuturor aspectelor legate de acest caz, doamna Firea a decis să îşi depună mandatul de ministru al Familiei. Vreau să subliniez că apreciez gestul voluntar pe care l-a făcut doamna Firea”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

 

Premierul a punctat, totodată, că „lucrurile nu trebuie să se oprească însă aici” şi aşteaptă acum ca şi „primarii, şefii de Consilii Judeţene, directorii de instituţii publice locale sau şefii din poliţie care au avut o legătură cu ‘azilele groazei’ să îşi asume pe deplin responsabilitatea”.

„Toţi trebuie să facă un pas în spate”, a adăugat Ciolacu.

În altă ordine de idei, şeful Executivului a subliniat că „lucrurile nu se vor schimba, însă, doar cu un număr de demisii” şi este nevoie de o schimbare în profunzime a sistemului.

„Cel mai grav ar fi ca această indignare legitimă a societăţii să fie acoperită de un şir de demisii, iar în spate lucrurile să rămână la fel. Este nevoie de o schimbare reală, în profunzime, ca să putem repara acest sistem odios care a corupt conştiinţe în schimbul banilor. Mi-am asumat ca prim-ministru acest lucru. Şi voi merge până la capăt! Voi schimba lucrurile de sus până jos, alături de colegii mei din Guvern, de Biserica Ortodoxă Română şi de restul cultelor din România, precum şi de societatea civilă. Nu am nicio milă pentru cei care au distrus vieţile şi sufletele unor oameni fără apărare!”, a mai afirmat Ciolacu.

Cele mai recente știri

To Top