Actualitate

Ciolacu: Faptul că unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari, o formă de înşelăciune împotriva consumatorilor

comert supermarket
Foto: iStock

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, în şedinţa Executivului, că faptul că unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari, reprezintă o formă de înşelăciune împotriva consumatorilor şi este în fapt o scumpire ”camuflată”. Premierul a cerut autorităţilor de control din România să intervină urgent iar în paralel, să pregătească o reglementare, pe modelul francez, prin care producătorii să fie obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul.

”Încep cu un subiect care, din păcate, este tot mai prezent în statele europene şi pare că a ajuns şi la noi: faptul că unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari. Consider că aceasta este o formă de înşelăciune împotriva consumatorilor”, a spus premierul în deschiderea şedinţei.

Şeful Executivului a arătat că este în fapt o scumpire „camuflată” sub un ambalaj foarte asemănător.

”Cer tuturor autorităţilor de control din România să intervină urgent! Iar în paralel, să pregătim o reglementare, pe modelul francez: producătorii să fie obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă preţul produsului a rămas neschimbat. Şi, evident, sancţiuni dure pentru nerespectarea acestei obligaţii”, a spus premierul Ciolacu.

Cele mai recente știri

To Top