Actualitate

Ciolacu spune că nu a discutat cu preşedintele despre problemele fermierilor şi transportatorilor

Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat joi, la Realitatea Plus, că nu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis cu privire la problemele fermierilor şi transportatorilor, menţionând că şeful statului nu putea să-i solicite ceva ce era rezolvat deja.

Întrebat dacă i-a cerut miercuri preşedintele Iohannis să rezolve rapid problema fermierilor, Ciolacu a răspuns: „Suntem la fake news-uri, n-am avut această discuţie cu preşedintele Iohannis”.

„Singurul lucru pe care îl constat şi eu este că marea majoritate a problemelor invocate de către fermieri, dar şi de către transportatori s-au rezolvat şi vom continua să finalizăm tot ceea ce am convenit, cu coridoarele, non UE şi UE, care durează o perioadă mai lungă de timp. Azi am terminat cu rovignetele, cu creditele bancare la agricultori, cu amânarea ratelor. Ce anume să-mi solicite preşedintele, ceva ce am rezolvat deja? Presupun că dacă mi-ar fi solicitat ceva, mi-ar fi solicitat din prima zi de conflict, dar n-am avut acest dialog”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat ce „aranjamente” are cu preşedintele Klaus Iohannis în vederea alegerilor, Ciolacu a răspuns: „Dumneavoastă aţi face aranjamente cu cineva care îşi încheie mandatul?”.

„Dacă dumneavoastră credeţi că eu o să uit vreodată că am fost acuzat total pe nedrept, când era pandemie şi Parlamentul nu se putea reuni, că Ciolacu a vândut Ardealul noaptea, iar mama mea, Dumnezeu să o ierte, m-a întrebat, în cinci minute, în lacrimi: ‘mamă, o să te bage la puşcărie pentru înaltă trădare?’ Fiind soţie de militar… Credeţi că eu voi uita lucrul acesta? Vă înşelaţi. Cu adevărat, avem o relaţie instituţională şi cred că este corect să fie aşa”, a adăugat liderul PSD.

Întrebat şi în legătură cu majorarea bugetului pentru deplasări externe ale şefului statului, Ciolacu a spus că „fiecare om politic, după încheierea mandatului, trebuie să dea o dare de seamă în faţa românilor”.

„Preşedintele României – îmi cer scuze, am o relaţie instituţională cu domnul preşedinte, nu l-am votat pe domnul preşedinte niciodată – a fost ales preşedintele României de către români şi va da seama în faţa românilor. A venit o solicitare de la Administraţia Prezidenţială de mărire a acestui buget pentru deplasări externe. Ştiţi foarte bine, conform Constituţiei, acest lucru este conferit preşedintelui, politica externă”, a mai afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Cele mai recente știri

To Top