Actualitate

Ciolacu: „TVA de 9% rămâne la mâncare, la medicamente. De ce la cluburi este 5% TVA?”

Foto: iStock

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) va rămâne 9% la mâncare şi la medicamente, întrebând de ce pentru cluburi TVA este de 5% şi dacă este normal acest lucru, precizând că sunt prea multe excepţii în România.

„Spre exemplu, în Germania, anul trecut, salariul minim a crescut de trei ori. Este un mecanism prin care-ți ții lucrătorii în țară. Cu adevărat acest lucru trebuie suportat de către economia reală, prin discuții vom… Dacă vor fi scoase parte din facilitățile, de exemplu în construcții, discuțiile sunt foarte clare ca să și mărim salariul minim, astfel încât…E dreptul dumneavoastră să dați breaking news că Ciolacu taie salariile…Nu le taie. Și tocmai de aceea vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Ciolacu a afirmat că Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) va rămâne 9% la mâncare și la medicamente, întrebând de ce pentru cluburi TVA este de 5% și dacă este normal acest lucru, precizând că sunt prea multe excepții în România.

“În discuția mea cu Comisia – și au dreptate, ”Domnule, trebuie să fie o ordine, nu puteți veni cu șapte tipuri de TVA. Hotărâți-vă!”. Și am convenit că 9% rămâne mâncarea, rămân medicamentele, rămân protezele. Iertați-mă, de ce la cluburi este 5% TVA? Vă întreb pe dumneavoastră, e normal acest lucru? Sunt mult prea multe excepții în România, lucru pe care nu ni l-a spus numai Comisia, l-au spus toate forurile financiare. Să pierdem toate fondurile europene și să intre România într-un colaps, eu nu am să fac acest lucru, indiferent de ce voci vor apărea și voi ieși la dumneavoastră, la televiziuni, la presă unde doriți și o să explic foarte clar de ce trebuie făcut acest lucru. Normal, după ce voi lua decizii”, a afirmat Ciolacu.

Cele mai recente știri

To Top