Business

Digi anunță că vinde o parte din reţeaua de fibră din Spania pentru 750 milioane de euro

Posted on

Grupul Digi Communications N.V. a anunţat vineri că a ajuns la un acord privind vânzarea unei părţi din reţeaua sa de fibră optică din Spania către un consorţiu condus de fondul australian Macquarie Group Ltd., fondurile strânse urmând a fi utilizate pentru a se extinde în Spania, inclusiv prin preluarea licenţelor de spectru de la MasMovil.

Într-un comunicat remis BVB, operatorul cu sediul la Bucureşti va transfera consorţiului condus de Macquarie reţeaua sa de fibră optică de acces la domiciliu („FTTH”) din 12 provincii spaniole, pentru o sumă de până la 750 milioane de euro. În prezent, reţeaua Digi din Spania acoperă aproximativ 4,25 milioane de case şi compania intenţionează ca în următorii trei ani să extindă acoperirea la un număr total de şase milioane de case.

Potrivit comunicatului de presă, Digi Spania a încheiat un contract cu Sota Investments Spain OpCo, o societate controlată de un consorţiu format din Macquarie Capital, abrdn şi Arjun Infrastructure Partners, investitori internaţionali specializaţi în infrastructură, pentru vânzarea unei reţele FTTH în 12 provincii din Spania din următoarele regiuni: Madrid, Segovia, Avila, Castilla-La Mancha, Comunidad Valenciana şi Murcia.

„Tranzacţia este supusă unor condiţii pentru finalizare, precum autorizarea necesară pentru investiţiile străine directe şi aprobarea privind controlul concentrărilor economice”, a precizat directorul general de la Digi Communications, Serghei Bulgac.

Digi va utiliza sumele rezultate pentru a investi în Spania, a doua mare piaţă a sa după România, în special pentru a prelua spectru în valoare de 120 milioane de euro de la MasMovil, în cadrul măsurilor cerute de autorităţile de concurenţă pentru a aproba fuziunea dintre MasMovil şi divizia din Spania a Orange SA.

În luna decembrie 2023, Digi a transmis un comunicat în care preciza că a semnat un contract de transfer de spectru cu MasMovil în schimbul unui preţ de 120 de milioane de euro. De asemenea, Digi Spania şi Orange Espagne au încheiat un contract de opţiune, cu o valoare de 20 de milioane de euro, prin care aceasta din urmă acordă Digi Spania opţiunea de a încheia în viitor un contract de servicii de roaming naţional.

Operatorul român Digi s-a extins rapid pe piaţa din Spania, de la debutul operaţiunilor pe această piaţă în 2008. La finele primului semestru al anului trecut, Digi avea peste 5,7 milioane de clienţi în Spania.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite știri

Exit mobile version