Business

GALERIE FOTO: Cum va arăta cel mai mare resort de golf din România. Va costa 60 de milioane de euro

Omul de afaceri turco-român Metin Dogan investeşte peste 60 de milioane de euro în dezvoltarea National Golf & Country Club, cel mai mare resort de golf din România, prima etapă a proiectului urmând să fie finalizată în 2023.

Potrivit unui comunicat de presă, clubul este situat în comuna Niculeşti din judeţul Dâmboviţa şi se întinde pe o suprafaţă de 72 de hectare.

Prima etapă a proiectului urmează să fie finalizată pe parcursul anului 2023, când vor fi inaugurate terenul de golf, country club-ul şi aproape jumătate dintre vilele din ansamblul rezidenţial, în proporţie de peste 80% deja vândute.

Resortul este prevăzut să fie complet finalizat până în 2025, când va ajunge la 170 de vile în ansamblul rezidenţial, toate cu vedere la terenul de golf şi la cele şase hectare de lacuri artificiale, şi va include şi un aparthotel, un SPA de lux, restaurante, săli de evenimente, piscine, terenuri de sport şi spaţii de joacă pentru copii. Toate clădirile din interiorul resortului vor fi dotate cu panouri solare.

„National Golf & Country Club a pornit de la ideea ambiţioasă de a crea un resort cu toate facilităţile pentru pasionaţii de golf din România şi din străinătate, dar şi un retreat pentru cei care îşi doresc un stil de viaţă conectat la natură, departe oraş. Cu 18 trasee championship size, terenul de golf este elementul central al proiectului. Astfel, susţinem comunitatea jucătorilor de golf să-şi urmeze pasiunea pe un teren care se remarcă la nivel european şi, prin Academia de Golf, contribuim la dezvoltarea acestui sport cu valenţe de stil de viaţă în România”, a precizat Metin Dogan, antreprenor cu investiţii în real estate şi energie verde în România şi Turcia.

Lucrările de construcţii pentru National Golf & Country Club au început în 2022, în contextul în care în Bucureşti şi în împrejurimi nu exista niciun teren de golf profesionist. În comparaţie, Bulgaria are în prezent 8 terenuri cu 18 trasee, iar la nivel european, cei peste 10 milioane de jucători au la dispoziţie peste 9000 de terenuri unde pot practica acest sport, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, turismul concentrat în jurul golfului reprezintă o industrie de peste 4 miliarde de euro la nivel european, valoare de care beneficiază destinaţiile europene capabile să acomodeze nevoile jucătorilor de golf.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top