Finanțe personale

Marcel Ciolacu a anunţat că majorările de pensii sau salariale nu vor fi luate în calcul la stabilirea ajutorului de încălzire pentru familiile vulnerabile

Foto: iStock

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că majorările de pensii sau de salarii aplicate de la 1 ianuarie nu vor fi luate în calcul la stabilirea ajutorului de încălzire pentru familiile vulnerabile şi a menţionat că decizia de exceptare vizează 800 de mii de familii.

Marcel Ciolacu a declarat vineri, la începutul şedinţei de Guvern că actul normativ în acest sens se va afla în primă lectură.

“Avem în primă lectură un act normativ foarte important, trebuie să asigurăm în continuare persoanelor din categoriile vulnerabile dreptul la ajutorul de încălzire şi suplimentul pentru energie pentru cât a rămas din sezonul rece. Astfel, majorările de pensii sau salarii de la 1 ianuarie nu vor fi luate în calcul la stabilirea acestor forme de sprijin. Fără această măsură, multor români le-ar înceta aceste ajutoare sau le-ar primi în valori mai mici. Ar fi profund incorect să ajungem la asemenea situaţii, mai ales în acest moment. Aşadar, luăm această decizie de exceptare fiind vorba de viaţa a circa 800 de mii de familii ce beneficiază de aceste ajutoare”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Cele mai recente știri

To Top