Actualitate

Ministrul Grindeanu a sesizat instituţiile abilitate, pentru folosirea imaginii sale la promovarea unei vânzări fictive de acţiuni

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a sesizat, marţi, instituţiile abilitate că imaginea sa este folosită pentru a se promova o vânzare de acţiuni fictivă la o companie din domeniu energiei.

„Am sesizat astăzi instituţiile abilitate pentru a fi identificate şi pedepsite, conform legii, persoanele care îmi folosesc imaginea pentru a promova o fictivă vânzare de acţiuni la o companie! Aceste informaţii false reprezintă o grosolană tentativă de manipulare! Nu am făcut şi nu voi face reclamă pentru nicio companie şi nu accept ca imaginea mea să fie folosită în astfel de acţiuni!”, a anunţat şeful de la Transporturi, pe pagina sa de Facebook.

Cu o tentativă de deepfake asemănătoare s-a confruntat în ultimele zile şi ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

De asemenea, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost victima unei campanii de deepfake, când, pe mai multe reţele de socializare, au apărut imagini în care sunt folosite imaginea şi vocea acestuia, a anunţat luni banca centrală.

Deepfake, conform proiectului de Lege privind utilizarea responsabilă a tehnologiei, reprezintă orice conţinut falsificat de tip imagine, audio şi/sau video realizat cu ajutorul inteligenţei artificiale, astfel încât să creeze aparenţa că o persoană a spus sau a făcut lucruri pentru care nu şi-a dat consimţământul, care în realitate nu au fost spuse sau făcute de acea persoană.

Cele mai recente știri

To Top