Actualitate

Moderna temperează previziunile privind vânzările de vaccinuri din 2023

Foto: iStock

Producătorul american de medicamente Moderna a anunţat, joi, că se aşteaptă în acest an la venituri de cel puţin şase miliarde de dolari, temperând estimările pe fondul cererii mai reduse pentru vaccinurile COVID-19, dar se aşteaptă la redresarea vânzărilor în 2025, transmite Reuters.

Compania a raportat vânzări de 1,8 miliarde de dolari în trimestrul trei din 2023, depăşind estimările analiştilor, de 1,32 miliarde de dolari. Vaccinul COVID-19 este singurul său produs comercializat.

Aproximativ 900 de milioane de dolari venituri trimestriale au provenit din SUA şi 800 milioane de dolari de pe urma vânzărilor internaţionale.

Compania a explicat că estimarea privind venituri de 6 miliarde de dolari în 2023 se bazează pe aşteptările că cel puţin 50 milioane vaccinuri COVID-19 vor fi administrate în Statele Unite. Această estimare este la capătul inferior al prognozei anterioare, ce indica venituri între 6 şi 8 miliarde de dolari.

În predeschiderea şedinţei Bursei de la new York, acţiunile companiei au scăzut cu 11%, după anunţarea unor pierderi nete de 3,6 miliarde de dolari. Pierderea pe acţiune de 9,53 dolari a fost mult mai ridicată decât se aşteptau analiştii – 1,93 dolari. Anul acesta titlurile au scăzut cu aproape 58%.

În 2024, Moderna se aşteaptă la venituri de 4 miliarde de dolari, în condiţiile în care firma dezvoltă şi alte vaccinuri.

Cele mai recente știri

To Top