Energie

Moscova şi Ankara urmează să ajungă la un acord privind crearea unui hub de gaze naturale în Turcia în viitorul apropiat

Foto: iStock

Moscova şi Ankara urmează să ajungă la un acord privind crearea unui hub de gaze naturale în Turcia în viitorul apropiat, a declarat sâmbătă vicepremierul rus Alexander Novak, citat de Reuters.

El a spus că grupul rus Gazprom din Rusia şi grupul Botas din Turcia cooperează strâns şi au discutat foaia de parcurs a proiectului.

”Sunt sigur că se vor ajunge la acorduri privind implementarea practică a acestui proiect în viitorul apropiat”, a declarat Novak într-un interviu acordat canalului TV Rossiya 24.

Rusia a propus anul trecut înfiinţarea unui hub de gaze în Turcia pentru a înlocui vânzările pierdute către Europa, mizând dorinţa de multă vreme a Ankarei de a funcţiona ca o platformă comercială pentru ţările lipsite de energie.

Discuţiile nu au avansat prea mult, întrucât Turcia a suferit cutremure devastatoare în februarie şi s-au concentrat pe alegerile din mai.

Dezacordurile cu privire la cine ar trebui să fie responsabil de acest hub au întârziat, de asemenea, negocierile, au declarat pentru Reuters două surse familiare cu proiectul.

Cele mai recente știri

To Top