Actualitate

NATO a plasat o comandă de 700 de milioane de dolari pentru rachete antiaeriene Stinger

Foto: iStock

NATO a plasat o comandă de rachete antiaeriene Stinger în valoare de aproape 700 de milioane de dolari în numele mai multor state membre, a anunţat marţi secretarul general al alianţei, Jens Stoltenberg, informează Reuters.

„Chiar astăzi, (agenţia de achiziţii a NATO) NSPA a semnat un nou contract multinaţional pentru rachete Stinger în valoare de aproape 700 de milioane de dolari”, a declarat Stoltenberg la o reuniune a liderilor din industria de apărare care are loc în marja summitului NATO de la Washington.

Ultimul contract pentru rachetele Stinger, produse de divizia Raytheon a RTX, fusese atribuit în mai 2022, când Armata SUA a cumpărat rachete antiaeriene în valoare de 625 de milioane de dolari pentru a-şi reface stocurile trimise în Ucraina.

Rachetele Stinger, care pot fi trase de la nivelul umărului, au fost la mare căutare în Ucraina, unde au oprit cu succes atacurile ruseşti din aer, dar şi în ţările europene vecine care se tem că ar putea fi nevoite să respingă şi ele forţele ruseşti.

Comanda NATO pentru Stingers va menţine linia de producţie în funcţiune până în 2029, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al RTX.

Cele mai recente știri

To Top