Tehnologie

Netflix introduce taxa de partajare a conturilor în România

netflix

ACTUALIZARE 25 Mai, ora 12:15. Netflix infirmă informaţia conform căreia ar fi pierdut 1 milion de abonaţi în Spania. „Aceasta informație nu este adevărată și nu se bazează pe date oficiale Netflix„, au declarat reprezentanții companiei pentru Income Magazine.

De asemenea, compania lămurește și problema utilizatorilor suplimentari. „Contul Netflix este destinat folosirii la comun cu cei din aceeași locuință. Dacă un abonat dorește să împartă contul cu cineva din afara locuinței, acesta poate adăuga până la maximum doi abonați extra dacă au abonament Premium și până la un abonat extra dacă au abonament Standard”, au precizat reprezentanții Netflix.

––

Românii care partajează contul de Netflix cu alte persoane vor trebui să plătească o taxă lunară de 3 euro pe lună pentru fiecare utilizator suplimentar.

Netflix a început să trimită notificări utilizatorilor din România prin care îi anunţă pe aceştia că intră în vigoare aşa-numită taxă de account sharing.

În România, această taxă va fi de 3 euro pe lună pentru fiecare utilizator suplimentar. Practic, posesorul unui cont la care oferă acces altor trei persoane trebuie să plătească 9 euro în plus pe lună.

3 euro pe lună este taxa lunară completă pentru alte servicii, precum Amazon Prime Video sau HBO Max. Alte servicii, precum SkyShowtime, sunt chiar mai ieftine decât taxa lunară pentru un singur utilizator suplimentar introdusă de Netflix.

După o primă fază în care taxa de partajare a fost implementată într-un număr redus de ţări, Netflix extinde acum aplicarea acesteia la nivelul unui număr mai mare de ţări.

Efectele negative ale acestei măsuri au început deja să se vadă. De exemplu, în primul trimestru al anului se estimează că peste 1 milion de conturi au fost dezactivate în Spania după introducerea taxei.

Compania americană încearcă în acest fel să-şi crească veniturile, după ce, în anii trecuţi, beneficia de creşterea în popularitate tocmai prin partajarea conturilor.

Cele mai recente știri

To Top