Energie

O companie pune pe masă 50 milioane de dolari pentru a accelera producția de combustibil pentru aviație

Posted on

CleanJoule, un start-up din SUA axat pe producția de combustibil sustenabil pentru aviație (SAF), a anunțat astăzi o rundă de investiții de 50 de milioane de dolari inițiată de directorii Indigo Partners, o firmă de capital privat cu sediul în SUA. Investiția a inclus, de asemenea, participarea GenZero, o companie de investiții a Temasek dedicată decarbonizării, cu sediul în Singapore, Cleanhill Partners, o firmă de capital privat cu sediul în SUA dedicată decarbonizării, și trei companii aeriene – Frontier Airlines în SUA, Wizz Air în Europa și Volaris în Mexic. Fondurile strânse din această rundă de investiții vor sprijini dezvoltarea continuă a tehnologiei CleanJoule pentru a produce SAF de înaltă performanță, din reziduuri agricole și alte deșeuri de biomasă, într-un mod mai rentabil.

Finanțarea marchează un capitol important în efortul global de a atenua emisiile de carbon și de a asigura activități cu însemnătate în domeniul schimbărilor climatice. SAF, un biocombustibil folosit pentru alimentarea aeronavelor comerciale, dar cu o amprentă de carbon mai mică, ar putea contribui cu până la 65% la reducerea emisiilor necesare sectorului aviației, pentru a ajunge la valori net zero în 2050, potrivit Asociației Internaționale de Transport Aerian. În funcție de materia primă și de tehnologiile utilizate pentru producerea acestuia, SAF poate reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră într-un ciclu de utilizare, comparativ cu combustibilul convențional pentru aeronave.

Ca parte a investiției consorțiului, Frontier Airlines, Wizz Air și Volaris au semnat acorduri prin care se angajează în achiziția a până la 90 de milioane de galoane de SAF. Directorii Indigo Partners vor primi, de asemenea, un loc în consiliul de administrație al CleanJoule.

Dr. Mukund Karanjikar, cofondatorul și CEO-ul CleanJoule: „Industria aviației prezintă o industrie cheie în reducerea emisiilor de carbon. Nu a existat niciodată un moment mai important pentru noi de a conduce schimbarea prin alternative viabile de combustibil sustenabil. Pe măsură ce avansăm în comercializarea tehnologiei noastre de combustibil, CleanJoule este bine poziționat pentru a extinde oferta de SAF pe piață și pentru a scurta perioada de tranziție către o industrie a aviației mai ecologică. Suntem mândri să avem sprijinul noilor noștri parteneri investitori, care nu doar că ne împărtășesc misiunea, ci au și ales să își plaseze capitalul și să aibă încredere în noi pentru a conduce transformarea aviației globale.”

Bill Franke, managing partner în cadrul Indigo Partners: „Indigo Partners și companiile aeriene din portofoliul său s-au angajat să decarbonizeze transportul aerian, iar investiția în CleanJoule va crește oferta de SAF către industrie. Compania a dezvoltat o tehnologie unică pentru a converti în SAF materiile prime disponibile din abundență, cu o eficiență remarcabilă. Credem în CleanJoule și că acesta va fi un jucător cheie în decarbonizarea industriei aviației.”

Frederick Teo, CEO-ul GenZero: „Decarbonizarea aviației necesită soluții care pot fi adoptate la scară largă. Tehnologia de combustibil a CleanJoule se bazează pe materia primă disponibilă la scară largă – deșeurile agricole – pentru a produce un biocombustibil sustenabil care să fie rentabil pentru toți, cu o economisire a combustibilului mai bună. Abordarea sa unică permite, de asemenea, niveluri mai ridicate de înlocuire a combustibilului de aviație convențional, creând astfel un impact mai mare înspre decarbonizare. Suntem încântați să sprijinim CleanJoule, pentru a obține o mai bună adoptare a SAF la nivel global.”

Ash Upadhyaya și Rakesh Wilson, managing partners în cadrul Cleanhill Partners: „Suntem încântați să extindem parteneriatul cu CleanJoule. Fiind unul dintre primii investitori ai CleanJoule, am recunoscut valoarea ridicată a tehnologiei companiei și viabilitatea abordării acesteia. Așteptăm cu nerăbdare următorii pași către accelerarea comercializării tehnologiei sale dedicate combustibilului sustenabil pentru aviație.”

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite știri

Exit mobile version