Bănci

Ofertele verii. Top 10 cele mai avantajoase credite de nevoi personale

Foto: iStock

Creditele de nevoi personale sunt cele care pot fi accesate de către persoanele fizice fără a fi nevoite să justifice băncilor ce fac cu banii. Ele pot să nu necesite nicio garanție și se obțin ușor, chiar online, nemaifiind astfel nevoie ca solicitantul să se deplaseze la ghișeul băncii. Vara este un sezon în care, în general, crește apetitul românilor pentru acest gen de credite deoarece ele se pretează foarte bine la finanțarea proiectelor de renovare a caselor sa au concediilor de vis planificate peste an.

Analiștii financiari avertizează că înainte de a lua un credit de nevoi personale este bine să analizăm cu atenție condițiile de creditare pentru a evita situațiile neplăcute care ne pot afecta bugetul. Asta înseamnă că trebuie să ne uităm la dobânda anuală percepută, la taxele și comisioanele bancare atașate creditului și să le punem în balanță cu venitul nostru lunar. Este bine să citim cu atenție oferte băncilor pentru că cele mai mici dobânzi oferite vin însă la pachet cu o serie de condiționalități pentru a avea acces la ele. În această perioadă băncile au multe oferte de creditare, iar Income Magazine vă prezintă un Top 10 ale celor mai bune credite de nevoi personale în luna iulie.

În prezent, cea mai mică dobândă pentru un credit de nevoie personale pleacă de la 7,99% pe an și ea este oferită doar de două bănci, OTP Bank și UniCredit Bank. 

Dobândă mică, condiții impuse mai multe

În cazul primei bănci este vorba despre „Creditul de nevoi personale cu dobândă variabilă”, iar în cazul celei de a doua despre „Creditul de Realizări Personale, dobândă fixă”. De exemplu, pentru creditul de la OTP Bank, rata dobânzii este personalizată pentru fiecare client în funcție de suma creditului, opțiunea privind încasarea venitului prin OTP Bank, refinanțarea creditelor de la alte banci, factori asociați cu capacitatea de a rambursa împrumutul, precum istoricul de creditare al solicitantului și alte elemente utilizate în analiza cererii de credit. Valoarea dobânzii de 7,99% este dobânda minimă (ea poate ajunge până la 21.44%) ce include deja reducerile aplicate pentru opțiunea de virare a venitului (1 punct procentual) și refinanțarea creditelor de la alte bănci (1 punct procentual) pentru o sumă solicitată mai mare de 120 000 lei.

În ceea ce privește „Creditul de Realizări Personale, dobândă fixă” oferit de către UniCredit, oferta de dobândă de 7,99%/an presupune: (a) o valoarea totală a creditului cuprinsă între 130.000-150.000 lei și (b) îndeplinirea pe toată durata creditului a Condiției de Rulaj Lunar și (c) refinanțarea unui credit acordat de o altă instituție de credit/instituție financiară nebancară din România (ori sucursale ale lor din România) sau achizitionarea unui Card de Credit UniCreditCard și (d) atașarea unei asigurări de viață.

Cele mai bune oferte pentru creditele verzi

Pentru cei care au proiecte imobiliare care vizează creșterea eficienței energetice a locuinței sau vor să achiziționeze mașini electrice, hibrid sau orice alte echipamente electrice pentru mobilitate personală, cea mai bună ofertă a lunii iulie o reprezintă Creditul Expresso Verde oferit de BRD. Prin intermediul lui se pot obține până la 130.000 de lei. Dobândă este fixă pe toată perioada de creditare, fiind cuprinsă între 8,75% și 15,79%, oferită în funcție de o serie de elemente avute în vedere în analiza cererii de credit, precum istoricul relației cu banca, vechimea și stabilitatea la locul de muncă, constanța veniturilor. Nu ai nevoie de multe documente pentru obținerea lui, dar este nevoie de un document din care să reiasă consumul de CO2, dacă îți cumperi o mașină sau încadrarea în clasa de eficiență energetică, dacă îți cumperi echipamente pentru locuință. Tot în zona creditelor verzi este și oferta băncii ProCredit care are creditul ProGreen destinat investițiilor în eficiență energetică. Valoarea maximă care poată fi acordată prin acest credit este de 150.000 de lei, pentru o perioadă de creditare de până la 5 ani, fără plata unui avans, a unor comisioane de acordare sau de analiză a dosarelor. Destinațiile eligibile ale banilor sunt izolarea locuinței, soluții de încălzire, sisteme de iluminat și achiziționarea de echipamente eficiente energetic. Pentru acest gen de credite, dobânda minimă percepută este de 9,22% pe an. Tot în zona creditelor verzi, ProCredit a lansat în luna iunie creditul ProGreen pentru Panouri Fotovoltaice destinat persoanelor fizice. Valoarea maximă care poată fi acordată prin acest credit este de 150.000 de lei, pentru o perioadă de creditare de până la 5 ani, fără plata unui avans, a unor comisioane de acordare sau de analiză a dosarelor. În cazul acestei oferte, clienții pot alege între o dobândă anuală variabilă de IRCC + 3,28% sau una fixă de 10%.

De unde împrumutăm mai mulți bani

În cazul în care aveți nevoie de o sumă mai mare de bani, o variantă este creditul de nevoi personale oferit de Banca Transilvania (BT) unde suma împrumutată poate ajunge până la 250.000 de lei. Rambursarea se face în maxim 5 ani, iar dobânda este fixă, fiind cuprinsă între 8,90% și 19%. Oferta finală de creditare  este personalizată și ține cont de câteva elemente precum: încasarea venitului în cont BT, adăugarea poliței de asigurare de viață și șomaj, refinanțare externă, istoricul relației cu banca, comportamentul de plată pentru ratele în derulare etc. De exemplu, dacă solicitantul creditului încasează salariul la BT, dobânda fixă va fi între 8,90% și 18,50%, iar în caz contrar între între 10,75% și 19,00%.

Cele mai recente știri

To Top