Energie

OMV Petrom a înlocuit cu succes camerele de cocsare de la rafinăria Petrobrazi

Posted on

OMV Petrom a finalizat cu succes înlocuirea celor patru camere de cocsare de la rafinăria Petrobrazi, conform unui comunicat de presă al companiei.

Acestea joacă un rol esenţial în procesul de rafinare, asigurând transformarea componentelor grele în produse superioare. Noile instalaţii sunt proiectate să funcţioneze la capacitate maximă timp de cel puţin două decenii. Investiţiile pentru proiect s-au ridicat la aproximativ 70 milioane de euro.

„Prin înlocuirea camerelor de cocsare, îmbunătăţim eficienţa şi siguranţa operaţiunilor noastre. Rafinăria Petrobrazi este pregătită să asigure în continuare carburanţi de calitate pe piaţa românească şi regională. Felicit echipa care a gestionat acest proiect complex şi mă bucur că instalaţiile sunt fabricate aici, în România”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Rafinare şi Marketing.

Fiecare cameră de cocsare cântăreşte aproape 200 de tone, are aproximativ 6 metri în diametru şi 30 de metri înălţime, echivalentul unui bloc de 10 etaje.

Proiectul de înlocuire a camerelor de cocsare a fost început în 2021, iar instalarea lor în rafinărie a durat 2 luni, în timpul reviziei planificate de anul acesta. O macara specială, de aproape 125 de metri înălţime, echivalentul unei clădiri de 40 de etaje, a fost folosită pentru a înlocui camerele de cocsare. Macaraua poate ridica greutăţi de 1.600 de tone.

Rafinăria Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a ţiţeiului de 4,5 milioane de tone pe an. Din 2005, OMV Petrom a investit peste 2 miliarde de euro în rafinăria Petrobrazi, o treime din această investiţie contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite știri

Exit mobile version