Actualitate

Oprea: Antreprenorii din România sunt în acea zonă de maturitate în care pot ataca cu succes pieţe noi

Foto: gov.ro

Antreprenorii din România sunt în acea zonă de maturitate în care pot ataca cu succes pieţe noi, iar unul dintre eforturile pe care ministerul le face este acela de a deschide pieţe noi pentru industria agroalimentară, în special în această perioadă, a afirmat marţi ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea.

„Capitalul românesc, companiile, management-ul, antreprenorii din România sunt în acea zonă de maturitate în care pot ataca cu succes pieţe noi. Unul dintre eforturile pe care le facem este acela de a deschide pieţe noi, în special în această perioadă, pentru industria agroalimentară. Am reuşit să deschidem piaţa grâului în Vietnam. Deschidem pieţe noi pentru industria agroalimentară în zona Golfului şi sunt convins că, împreună cu mediul de afaceri, vom obţine rezultate vizibile, într-un timp foarte scurt”, a menţionat Ştefan-Radu Oprea, la conferinţa „România producătoare în noua paradigmă economică: probleme, finanţarea dezvoltării, intrarea în viitor”, organizată de publicaţia Curs de Guvernare.

Totodată, el a precizat că România are nevoie de proiecte care să sprijine eficienţa proceselor tehnologice pentru a spori competitivitatea, dar şi să treacă într-o nouă etapă, de internaţionalizare a companiilor româneşti.

„Avem un program pe economie circulară care sprijină aceste procese tehnologice, eficiente din punct de vedere energetic şi prietenoase cu mediul. Simt nevoia de a veni cu scheme de sprijin al industriei româneşti, al companiilor româneşti, pentru a putea să fim eficienţi energetic şi din perspectiva proceselor tehnologice. Avem programe pentru eficienţă energetică, pentru a ne dezvolta parcuri de energie fotovoltaică, eoliană, avem proiecte europene care vin şi sprijină eficienţa clădirilor, dar cred că trebuie să venim şi cu proiecte care să sprijine eficienţa proceselor tehnologice pentru a fi mult mai competitivi. Avem nevoie de a trece într-o etapă nouă, aceea de internaţionalizare a companiilor româneşti”, a mai spus Radu Oprea.

Cele mai recente știri

To Top