Actualitate

Peste 20.000 de joburi au fost scoase pe piaţă de angajatori, în ianuarie

Peste 20.000 de locuri de muncă au fost postate de la începutul anului pe una dintre platformele de recrutare online, iar cele mai multe aparţin angajatorilor din Bucureşti.

Potrivit datelor centralizate de eJobs, angajatorii din Capitală au avut cea mai mare nevoie de candidaţi la începutul acestui an şi au scos în piaţă puţin peste 10.000 de joburi noi.

În clasament urmează judeţul Cluj, cu 4.100 de locuri de muncă noi, precum şi judeţele Iaşi, Ilfov, Timiş, Craiova, Prahova şi Braşov. La polul opus, cu cele mai puţine posturi disponibile, se află judeţele Mureş, Argeş, Ialomiţa şi Neamţ.

Pe categorii, cu 5.300 de locuri de muncă disponibile, Retailul a fost domeniul în care s-a angajat cel mai mult, în ianuarie. De asemenea, aproape 2.800 de joburi au fost scoase pe piaţă de către angajatorii din Servicii, 2.300 de către cei din Call center/BPO, şi aproape 2.000 în Industria alimentară. Sectoarele Transport/Logistică, Producţie, Construcţii şi Turism au fost următoarele domenii pentru care s-au căutat candidaţi.

Cele mai multe oportunităţi de angajare s-au deschis pentru candidaţii entry-level (0-2 ani de experienţă), însă foarte aproape de ei au fost cei cu un nivel mediu de experienţă (2-5 ani). Dintre cele aproape 700.000 de aplicări înregistrate de la începutul anului, aproximativ 50% au venit din partea candidaţilor „entry-level”, se arată în analiza de specialitate.

Pe platforma eJobs sunt disponibile, în acest moment, peste 23.000 de locuri de muncă, dintre care aproape 40% au salariul menţionat în anunţul de angajare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top