Actualitate

Precup: AMEPIP devine operaţională. Ne aşteptăm să avem peste 100 de poziţii disponibile în CA-urile întreprinderilor publice

Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) devine operaţională, urmând să fie demarate anumite proceduri de selecţie la nivelul Consiliilor de Administraţie (CA) ale întreprinderilor publice, a afirmat, miercuri, preşedintele instituţiei, Mihai Precup, într-o conferinţă de presă.

„Semnăm acum, în direct, anunţul de operaţionalizare AMEPIP, care va fi găsit de astă seară pe site-ul agenţiei şi este elementul care va avea consecinţele legale cu privire la operaţionalizarea agenţiei şi demararea anumitor proceduri de selecţie la nivelul Consiliilor de Administraţie. Noi estimăm astăzi să avem undeva la 40 de proceduri de selecţie care vor fi demarate în lunile următoare, conform termenelor legale. Vom face informările începând de mâine către toate APT-urile centrale (Autoritate publică tutelară – n. r.). Ele au 30 de zile să demareze procedurile de selecţie pentru întreprinderile publice care nu au demarat încă. Noi am estimat vreo 40 – şi ne aşteptăm să avem peste 100 de poziţii disponibile în Consiliile de Administraţie ale întreprinderilor publice”, a menţionat Mihai Precup.

Totodată, el a subliniat că este nevoie de experţi la nivelul acestor Consilii de Administraţie.

„Doresc să lansez un nou apel pentru toţi cei care sunteţi aici, pentru cei care reprezentaţi asociaţiile profesionale, să veniţi să candidaţi la nivel de AMEPIP pentru Consiliile de Administraţie. Avem nevoie de experţi. Peste 100 de poziţii sunt disponibile anul acesta. Cred foarte tare că le vom închide în acest an şi, în acest fel, vom reduce semnificativ şi provizoratele la nivelul întreprinderilor publice”, a susţinut Precup.

Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) se organizează şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale cu personalitate juridică în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului.

Cele mai recente știri

To Top