Tehnologie

Preluarea producătorului de aspiratoare iRobot de către Amazon ar putea fi blocată de UE

Foto: iStock

Achiziţia producătorului de aspiratoare iRobot de către Amazon,în valoare de 1,4 miliarde de dolari, va fi blocată de autorităţile de reglementare antitrust din UE, au declarat trei persoane familiarizate cu chestiunea, în timp ce autorităţile întăresc controlul asupra acordurilor convenite de companiile Big Tech, transmite Reuters.

Gigantul american de vânzare cu amănuntul online a sfidat avertismentul Comisiei Europene conform căruia acordul ar putea restrânge concurenţa pe piaţa aspiratoarelor robot, refuzând, săptămâna trecută, să ofere remedii pentru a aborda astfel de preocupări.

Comisia, care urmează să decidă asupra acordului până pe 14 februarie, şi Amazon au refuzat să comenteze.

Principalele preocupări ale autorităţii de reglementare au fost că Amazon ar putea să îi elimine pe rivalii iRobot de pe piaţa sa online, în special în Franţa, Germania, Italia şi Spania.

Deşi aceste probleme ar putea fi abordate prin noile reglementări ale UE pentru sectorul tehnologic, cunoscute sub numele de Legea pieţelor digitale, Comisia consideră că procesul îndelungat de aplicare şi faptul că noua legislaţie nu a fost contestată în instanţă înseamnă că este mai bine să blocăm acordul acum, a spus una dintre persoane.

Un drept de veto ar ridica ştacheta pentru viitoarele achiziţii Amazon a unor rivali online, fiind posibil ca agenţii antitrust din Uesă ceară remedii majore în schimbul aprobării lor.

 

Cele mai recente știri

To Top